Évforduló

2021.10.07. 15:00

Húszéves a nagyvárad-velencei római katolikus nőszövetség

„Jézus nem annyira a cselekedetek nagyságát nézi, sem a nehézségüket, mint inkább azt a szeretetet, amely ezekre a tettekre késztetett.” (Lisieux-i Kis Szent Teréz)

BN-összeállítás

Védőszentjük emléknapján, 2021. október 1-jén ünnepelte a Nagyvárad-velencei Lisieux-i Kis Szent Teréz Nőszövetség megalakulásának 20. évfordulóját. A hálaadó szentmisén ft. Curaliuc Demeter homíliájában megemlékezett a kis út nagy szentjéről, a Gyermek Jézusról elnevezett Kis Szent Terézről. Kihangsúlyozta, hogy a kis út nem más, mint a hétköznapi, apró jótettek, imádságok, önfeláldozás. Ugyan nem volt egy Szent Ágoston, ő kicsi egyszerűségében vált példaképpé, hangzott el. A fogadalom megújítása után a plébános megszentelte a rózsákat, melyet a jelenlevők otthonaikba vittek.

Az összejövetel a Góbé Csárdában folytatódott, mivel a katolikus kultúrház felújítása jelenleg leállt, a székhelyükön nem tudták megtartani. Fleisz Judit, a Nőszövetség elnöke köszöntő beszédében felelevenítette a megalakulás körülményeit és az elmúlt 20 év jelentős eseményeit. Kihangsúlyozta, hogy Nagyvárad-Velencén a két világháború között is működött katolikus nőszövetség, mely 1937. október 17-én alakult meg, éppen egy évvel a katolikus kultúrház ünnepélyes felszentelése után. Ugyanabban a kultúrházban, ahol 2001-ben újraalakult a nőszövetség és azóta napjainkig sok szép rendezvényt tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában