Projekt

2021.09.27. 08:02

Üzleti hotel az ipari parkban

BN-összeállítás

A Nagyváradi Területrendezési Bizottság (CMUAT) múlt heti ülésén két fontos projektről döntöttek: az egyik egy hotel építése volt a Petre Carp utca 16. szám alatt, az I. számú ipari parkban azok számára, akik üzleti célból utaznak Nagyváradra. A főépítészi hivatal jóváhagyta a Dito Group által kidolgozott részletes városrendezési tervet (PUD), mely egy tizenhat szobás hotel építését foglalja magába. Az alagsorból, földszintből és két emeletből álló ingatlanban étterem is helyet kap majd, emellett épülne egy egyszintes, irodahelyiségekkel ellátott raktárcsarnok is. Továbbá kialakítanak majd tizenöt parkolóhelyet személyautók és tizenhatot kamionok számára, és lesz egy fedett pavilon, illetve egy fedett terasz is ott. A hotel és a csarnok közé fasort telepítenek. Első körben a hotelt építik meg.

Ugyancsak a múlt heti CMUAT-ülésen fogadták el a római katolikus püspökség elképzelését, mely a püspöki palota egyes részeinek hasznosítására dolgozott ki tervet. A polgármesteri hivatal közleménye szerint a palotában kialakítanak egy 160 négyzetméteres konferenciatermet, ennek érdekében újra megnyitnak három 1989 előtt befalazott ablakot, ugyanakkor mellékhelyiségeket is kialakítanak itt. Ugyanakkor a palota alagsorában multifunkcionális termet alakítanak ki 360 négyzetméteren a palota keleti, Kanonok sor felőli szárnyában, emellett három, egyenként 30–50 négyzetméteres irodahelyiséget is létesítenek, valamint a 220 négyzetméteres folyosót is irodahelyiségként fogják hasznosítani. A püspökség célja a helyi kisvállalkozók segítése azzal, hogy irodahelyiséget biztosítanak számukra, írja a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában