Előterjesztés

2021.09.20. 15:00

Törvénytelen a megszüntetés

A Bihar Megyei Törvényszék első fokon törvénytelennek ítélte a Crișana népi együttes megszüntetéséről szóló megyei tanácsi határozatot. Mint ismeretes, a Bihar Megyei Tanács megszüntette a Crișana népi együttest, de az előadóművészek egy része nem hagyta annyiban a dolgot, hanem beperelték a megyei tanácsot és a Mária Királyné Színházat. A bíróság a felpereseknek adott igazat, és elrendelte a vonatkozó tanácsi határozat felfüggesztését. Az ítélet nem jogerős, a megyei önkormányzat fellebbezni fog ellene a Nagyváradi Ítélőtáblán, de mint azt a Bihar Megyei Tanács a hírre reagálva a sajtóval közölte, a jogerős ítélet megszületéséig a tanács érvényt szerez az elsőfokú bírósági döntésnek, tehát felfüggeszti a Crișana néptáncegyüttes megszüntetéséről szóló határozatot.

Megjegyzendő, hogy a megyei tanács a törvényszéki ítélet előtt egy nappal döntött arról, hogy kiszervezi a folklórműsorok biztosítását, annak ellenére, hogy Felix Cozma PSD-s tanácsos kérte a javaslat elnapolását arra hivatkozva, hogy meg kellene várni a törvényszék másnapi döntését a Crişana ügyében. Ennek ellenére a tanács megszavazta az előterjesztést, így most van egy megyei fenntartású folklóregyüttes, illetve ezzel párhuzamosan van egy érvényben lévő döntés arról is, hogy a megyei önkormányzat kiszervezi a folklórműsorokat külsős művészeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában