Előadás

2021.09.02. 11:02

Magyar írók Észak-Erdély visszatéréséről

Fotó: erdelyikronika.net

A Magyar Polgári Egyesület által létrehozott Polgári esték nevű rendezvénysorozat következő előadására szeptember 6-án, hétfőn 18 órától kerül sor Nagyváradon a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, az Ezredévi emléktér (P-ța Libertății) 40. szám alatt.

Mint ismert, 1940. szeptember 6-án vonult be a Magyar Királyi Honvédség Nagyváradra. A bevonulás, illetve a 2. bécsi döntés óriási visszhangot váltott ki a kortárs magyar irodalom jeles képviselői körében is. Erről tart előadást Nagyváradon, Magyar írók Észak-Erdély visszatéréséről címmel Domonkos László író, közíró, szerkesztő, akinek eddig 38 kötete jelent meg. Az est során közreműködik Kiss Törék Ildikó színművész és Török Sándor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei elnöke.

Az előadáson bemutatásra kerülnek Domonkos László alábbi kötetei is: Lélek és szögesdrót – Szolzsenyicin, magyar ecsettel, Az álmok továbbra sem hazudnak – Erdélyről 1988–2018, Szovjet Spartacusok, Pompéji magyar hamuja. A rendezvény végén eredeti felvételeken tekinthetik meg az érdeklődők a nagyváradi bevonulás alkalmával készült felvételeket.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az ingyenes előadásra, de minden érdeklődőt felkérnek, hogy tartsák be a hatályos járványügyi szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában