becsengetnek

2021.09.11. 09:57

Iskolakezdés az Eminescu főgimnáziumban

A megye több tanintézményéhez hasonlóan a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban is jelenléti oktatással kezdődik szeptember 13-án, azaz hétfőn a 2020/2021-es tanév.

János Piroska

Három kilencedik osztály kezdi jövő héten a tanévet a Mihai Eminescu Főgimnázium magyar tagozatán: egy filológia – intenzív angol, egy természettudományok és egy matematika – intenzív informatika osztály, tudtuk meg Ágoston-Palkó Emesétől, a tanintézmény új, ideiglenesen kinevezett aligazgatójától. A helyek – a filológia osztály kivételével, ahol két szabad hely maradt – beteltek, így ősztől 76 magyar diák kezdi középiskolai tanulmányait a Mihai Eminescu Főgimnáziumban.

A korábbi aligazgató, Hochhauser Enikő betegség miatt távozott a tanintézmény vezetéséből, őt váltotta Ágoston-Palkó Emese, akinek kinevezése ideiglenes, csakúgy, mint az ország többi igazgatójának és aligazgatójának, ugyanis a számukra kiírt versenyvizsga az ütemterv szerint október-novemberben zajlik, az elért eredmények függvényében az új igazgatókat a második félévtől nevezik ki – tudtuk meg. A magyar tagozaton oktató tanárok szempontjából nem történt változás az iskolában; az elmúlt tanévben több tanárt is helyettesíteni kellett betegség miatt, most ezek az új tanárok folytatják a munkát a diákokkal.

Az iskola a városvezetéstől ígéretet kapott az épület felújítására, a munkálatok azonban még nem kezdődtek meg, így a tanintézményben külső-belső felújítás nem történt az új tanévet megelőzően. Ottjártunkkor épp védőhálóval burkolták be az iskolaépület egyik szárnyát, ezeket balesetmegelőzési céllal rögzítették a külső falakra a lehulló vakolat miatt. Ennek ellenére a termek elő vannak készítve a diákok fogadására, minden osztályteremben van egy-egy laptop, amit elsősorban az online oktatáshoz vásárolt az iskola, de a jelenléti oktatás során is hasznosítható – mondta el az aligazgató. Maszkok még maradtak a tavalyi évről, ugyanakkor fertőtlenítőszerrel is rendelkezik a tanintézmény – tudtuk meg.

Fotók: a szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában