Iskolakezdés

2021.09.14. 10:45

Az Eminescu főgimnáziumban is becsengettek

A járványhelyzetre való tekintettel két időpontban, az osztályok kettéosztásával szervezték meg a tanévnyitó ünnepséget tegnap a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium udvarán.

Fotó: János Piroska

János Piroska

A kilencedik osztályt kezdő, magyar tagozatos diákok délelőtt tíz órakor sorakozhattak fel az iskola udvarán, őket a tanintézmény igazgatója, Muntean Livia köszöntötte. A rövid, mintegy félórás ünnepséget, amelyen a magyar tagozat mellett jelen voltak az iskola előkészítő és ötödik osztályos kisdiákjai is, Ioan Cadar aligazgató, vallástanár imádsággal nyitotta meg. Muntean Livia ünnepi beszédében továbbította Horea Abrudan főtanfelügyelő üzenetét, aki a reggel kilenc órakor kezdődött tanévnyitón tudott csak jelen lenni, és aki egy jelenléti oktatásban minél gazdagabb tanévet kívánt a diákoknak. Az igazgató a tanulókat megszólítva elmondta: reméli, hogy megértik, a tartós értékek, teljesítmények erőfeszítés nélkül nem érhetők el. Az elöljáró biztosította a szülőket arról, hogy az intézmény partner lesz a gyermekek sikeres felnőttekké való nevelésében, ugyanakkor emlékeztetett a család fontosságára is.

Ágoston-Palkó Emese aligazgató tanévnyitó beszédében kiemelte, örvendetes, hogy fizikai jelenléttel kezdhetik meg a 2021/2022-es tanévet, és remélik, hogy a szabályok betartása mellett minél tovább tarthat a jelenléti oktatás. „Az elmúlt időszak megtanított rugalmasnak lenni, jól tűrni a bizonytalanságot, a nehézségeket, a küzdés ugyanakkor alkalmassá tesz hivatásunk megtalálására és elfogadására” – fogalmazott, sok erőt, kitartást, ugyanakkor a gyerekekkel töltött örömteli pillanatokat kívánva a jelenlevő szülőknek.

Magyar tagozaton három kilencedik osztály kezdte meg tegnap az új tanévet az Eminescuban: a matematika – intenzív informatika szakosoknak Gál Gabriella fizikatanár, a filológia – intenzív angol osztálynak Samarjai Enikő magyartanár, míg a természettudományok osztálynak Tóth Trpkovici Timka kémiatanár az osztályfőnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában