Koncert

2021.08.09. 14:57

José Carreras tenor fog énekelni a nagyváradi Szent László téren

Ciucur Losonczi Antonius

Úgynevezett azonnali rendkívüli tanácsülést tartott hétfő délután a nagyváradi önkormányzat képviselő-testülete a megyeháza dísztermében. Két határozati javaslat szerepelt a napirendi pontok közt.

A második előterjesztés a Nagyvárad és Térsége Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) költségvetésének kiigazításáról szólt, illetve arról, hogy tagsági díjként 6.028.800 lejt fizessen a váradi önkormányzat a 2021-es esztendőben. Erre azért volt szükség, mivel szeptember 6-án José Carreras katalán operaénekes, világhírű tenor fog koncertet adni a Szent László téren, miután szerződést kötnek vele. Florin Birta polgármester azt mondta: a fellépése 140 ezer euróba kerül, melyből 30 ezer euró a megyei tanács hozzájárulása, míg az APTOR 110 ezerrel euróval finanszírozza a nem mindennapi esemény megszervezését. Utóbbi a helyi tanács apportjából (90 ezer lej) és a jegyár-bevételből (20 ezer euró) tevődik össze. Ez a határozati javaslat egyhangúlag átment, bár Emilan Pavel PSD-s tanácsos azon meggyőződésének adott hangot, hogy a Szent László tér nem alkalmas erre, szerinte a PNL elhibázott közpolitikája miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában