Tanácsülés

2021.08.25. 08:10

Elfogadták a személyszállítási szolgáltatás új szabályzatát

Budapest, 2012. szeptember 18. Juhász János buszvezető oktató kezeli a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer (Futár) projekt fedélzeti számítógépét a BKV buszán, amelynek fejlesztését 2012. szeptember 18-án mutatták be és jövő évtől kezdi kiépíteni a Synergon a fővárosi buszokon. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: Illusztráció

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Tanács hétfői rendkívüli online ülésén a plénum elfogadta a megyei személyszállítási szolgáltatás új szabályzatát, a programba illeszkedő megállóhelyek listáját, valamint a távolsági személyszállítási szolgáltatás gyakorlásának odaítélési módját. Jóvá lett hagyva ugyanakkor a tenderfüzet is, a versenytárgyalást a közeljövőben fogják meghirdetni. A dokumentum több változtatást is tartalmaz az eddigiekhez képest. Azokat az útvonalakat például, melyek 70 százalékban fedik egymást, csoportosították. Huszonegy szolgáltatói csomagot alakítottak ki ily módon, így azok a busztársaságok, melyeknek valamelyik útvonala kevésbé rentábilis, pótolhatják a veszteségeiket olyan útvonalakon kínált szolgáltatásokkal, melyeket sok utas használ. Újdonságnak számít továbbá az is, hogy a piaci verseny nyíltabb lett, mivel a pontozásnál nem számít többé az, ha valamely busztársaság már régóta használja az adott útvonalat. A szabályzat ugyanakkor egyaránt rögzíti a szolgáltatók és a megyei tanács jogait és kötelezettségeit is. A tarifák az operatív költségeket fogják visszatükrözni, egy világos matematikai képlet alapján.

Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában