Elutasították

2021.08.10. 10:00

Egyelőre nem adják el a párttitkári villát

Ciucur Losonczi Antonius

A legutóbbi megyei tanácsülés napirendi pontjai közt szerepelt a nagyváradi Bunyitay-liget (Ion I. C. Brătianu park) 8. szám alatti villájának az eladása nyilvános árveréssel, 610 ezer euró kezdőáron, mely ingatlan egykoron a megyei kommunista első párttitkárok lakhelyéül szolgált.

Mint portálunk is beszámolt róla, korábban Ilie Bolojan tanácselnök kifejtette, hogy a szóban forgó ingatlan a megyei tanács tulajdonában van, de miután csökkentették az intézmény apparátusát, üresen áll, tehát az önkormányzatnak nincs már szüksége rá. Emiatt az ingatlant felértékelik, azt követően árverésre bocsátanák, az eladásból befolyt összeget pedig a volt pénzügyi palota és poliklinika épületének felújítására fordítanák, mivel ott lesz majd a Bihar Megyei Tanács székhelye.

A gyűlésen Borsi Imre Lóránt RMDSZ-es frakcióvezető kifejtette, hogy egy ingatlant sokkal könnyebb eladni, mint megvásárolni. A villa központi elhelyezkedésű, és egy elég nagy területet foglal el, ami ritka a környéken, és sok mindenre lehetne használni. Nyilván szüksége van a megyei tanácsnak pénzforrásokra, hogy renoválni tudjon más épületeket, viszont ő azt tanácsolja, hogy a felsorolt okok miatt inkább ne értékesítse ezt a villát. Próbáljon felderíteni más lehetséges forrásokat, európai uniós vagy kormánytámogatásokat. A villát pedig tartsa meg, és adja bérbe, az abból befolyt összeg pedig gyarapítaná a megye költségvetését.

Mivel a határozati javaslat elfogadása minősített kétharmados többséget igényelt, és az ellenzék nemmel szavazott, az előterjesztés el lett utasítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában