Kisajátítás

2021.07.20. 12:00

Újabb ítélet kisajátítási perben a váradi önkormányzat ellen

A Bihar Megyei Törvényszék első fokon a nagyváradi önkormányzat ellen ítélt a Vitéz (Decebal) úti kisajátítási perben.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

A bíróság érvénytelenítette a 2019/936. számú helyi tanácsi határozatot és az ahhoz kapcsolódó összes dokumentumot, amelyek alapján elfogadták a Damjanich (Simion Bărnuţiu) utca meghosszabbításához szükséges kisajátításokat. Jelenleg a Damjanich utca két egymással összeköttetésben nem lévő szakaszból áll, az egyik a történelmi belvárosban van, a másik szakasz pedig a Vitéz utca túloldalán halad az Oneștilor utcáig. Ezt a két szakaszt kötné össze a város úgy, hogy kisajátítaná és lebontaná az ottani OMV Petrom benzinkút mellett álló ingatlant, amelyben jelenleg a Bosch Car Service képviselete működik. Az ingatlantulajdonosok a bírósághoz fordultak, többek között azt kifogásolva, hogy az önkormányzat úgy nyújtotta be a dokumentációt a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez, hogy abban nem szerepelt épületbontás, továbbá a jóváhagyások egy részét a megvalósíthatósági tanulmány elfogadása után szerezték be, és nem azt megelőzően, ahogy a törvény előírja.

Rövid időn belül ez már a második olyan ítélet, amelyben a törvényszék az önkormányzat ellen ítél egy kisajátítási ügyben, legutóbb a váradszőllősi kisajátítási perben döntött a várost beperlő ingatlantulajdonosok javára. A helyi önkormányzat akkor fellebbezett az ítélet ellen, és a Nagyváradi Ítélőtábla már az önkormányzatnak kedvező ítéletet hozott. A város megvárja a mostani ítélet indoklását is, és minden bizonnyal ezúttal is fellebbezni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában