Elismerés

2021.06.29. 14:00

Honvédelmi kitüntetés Kecse Gabriellának

Ciucur Losonczi Antonius

Mint civil személynek, dr. Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere a Magyar Honvédelem Napja alkalmából 2020-ban a Honvédelemért Kitüntető Cím III. Fokozatát adományozta a hivatalos megfogalmazás szerint Kecse Gabriella nagyváradi úrhölgynek, Magyarország honvédelme érdekében végzett tevékenységéért, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség kiemelten fontos feladatai megvalósításának támogatásáért.

A koronavírus-járvány miatt tavaly Kecse Gabriella nem tudta személyesen átvenni a díjat, erre az elmúlt hétvégén a pákozdi katonai emlékparkban szervezett Szent László-ünnepség keretében nyílt lehetőség, ahol dr. Görög István ezredes, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) székesfehérvári elnöke gratulált, és adta át a kitüntetést.

Tulajdonképpen több oka is van annak, hogy Kecse Gabriella ebben az elismerésben részesült: tanárként mindig fontosnak tartotta azt, hogy a partiumi és az erdélyi gyermekek tisztában legyenek azzal, hogy mit tettek, milyen áldozatokat vállaltak őseink a hazájukért, valamint lassan egy évtizede annak, hogy évente hadtörténeti témájú rajzpályázatot hirdet gyerekek számára a januári A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretében, hogy aztán az alkotásokat – melyek száma az évek folyamán már meghaladta a tízezret – a Festum Varadinum idején lehessen mindig megtekinteni (amikor nincs pandémia). Ugyanakkor neki is betudható az, hogy a HTBK-val együttműködésben A béke útja elnevezésű, négy országbeli tanintézet diákjainak részvételével megvalósuló projekt keretében első világháborús emlékhelyeket keresnek fel nagyváradi szacsvays diákok is Olaszországban és Szlovéniában november 11-e környékén, a Nagy Háború befejezésének évfordulóján.

„Ahhoz, hogy a felsoroltak megvalósuljanak, mindig kellettek lelkes pedagógusok is, akik felkarolták és népszerűsítették az ötleteket, illetve szülők is, akik támogatták a gyermekeik részvételét a különböző projektekben, és ezért köszönetet szeretnék mondani nekik is” – nyilatkozta portálunknak Kecse Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában