Nyomortanya

2021.05.27. 16:30

Lebontották az improvizált építményeket

Lebontották a nagyváradi Voltaire utcai tömbházak melletti nyomortanyát. A polgármesteri hivatal sajtóközleményében azt írja, hogy a városlakók által NATO blokkoknak hívott tömbházak egykori fatároló bódéit alakították át az évek során bármiféle engedély, jóváhagyás nélkül garázsokká, raktárakká és lakóhelyekké.

Az improvizált építmények rendkívül tűzveszélyesek, ugyanakkor fertőzési gócpontok is voltak, a minimális higiéniai körülmények nélkül, az emberek nehezen leírható mocsokban éltek itt. Ráadásul néhány ilyen építményben illegális cigaretta-, ital és kábítószer-kereskedelem is folyt. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatalt az elmúlt év végén értesítette a katasztrófavédelem arról, hogy tűzveszélyesek ezek az építmények, ugyanis gyúlékony anyagokból eszkábálták össze a bódékat, ráadásul több helyen üzemanyagot is tároltak, ami csak növelte a tűzveszélyt. A köztisztasági problémákról a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság értesítette a polgármesteri hivatalt.
Mindezek nyomán Florin Birta polgármester tavaly december 28-án adta ki azt az intézkedést, hogy bontsák le a Voltaire utca 2. szám alatt a város telkén álló, már régen nem eredeti rendeltetésének megfelelően használt tárolókat. A rendelkezést május 17–21. között ültették gyakorlatba a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság és a Bihar Megyei Csendőrség közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában