Együttműködés

2021.04.26. 20:00

Új projekt indul a fogyatékkal élőkért

Közlemény

Együttműködés kezdeményezése céljából ültek össze egy nyílt megbeszélésre a Szociális Ellátások Igazgatóságának (DASO) képviselői több nonprofit szervezet vezetőivel, képviselőivel, melyek mind a fogyatékkal élő fiatal felnőttek munkaerő-piacba való beintegrálásán dolgoznak. A találkozó célja az volt, hogy megvitassanak jelenleg futó projekteket, illetve újak megkezdését tárgyalják meg.

„Az intézmény vezetőjeként biztosítani szeretném önöket támogatásunkról. Személy szerint én nagyra becsülöm munkájukat, és azt az erőt, amiről folyamatosan tanúságot tesznek. Tudom, hogy nem könnyű, de ezért vagyunk itt mi is, hogy segítsünk” – fogalmazott Anca Grama, az igazgatóság vezetője.

A találkozón ismertették az új közös projektet, melynek lényege, hogy a 25 éven felüli, fogyatékkal élő felnőttek legfeljebb 5000 eurós utalványokat kaphatnak, amennyiben képesek munkavégzésre. Az érintett álláskeresők az utalványokat kizárólag olyan segédeszközök megvásárlására használhatják fel, melyek megkönnyítenék hétköznapjaikat, munkájukat.

A projektvezető Anca Mile pedagógus hozzátette, emellett szeretnének olyan elméleti segédanyagokat is összeállítani, melyek egyaránt segíthetnek az elhelyezkedésben a munkakeresőnek és a munkaadónak is, illetve azoknak is, akik támogatják a fiatalokat. Ez egy nemzetközi projekt, melyben Románia mellett Görögország, Olaszország, Lengyelország és Ciprus is részt vesz. A projekt lépései közé tartozik, hogy létrehozzanak egy útmutatót, ami abban is segítene a fiataloknak, hogy kiderítsék, milyen szakterületen helyezkedhetnének el a legkönnyebben. Ezután egy tanulmányt készítenek majd el, hogy felmérjék, mennyire volt hasznos a projekt, illetve mely pontokon korrigálhatnak még, hogy minél több személyen tudjanak segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában