Pert nyert

2021.03.29. 13:00

Ovidiu Pop visszatér a városi kórházba

BN-összeállítás

Több évig tartó pereskedés után dr. Ovidiu Pop (a képen), a nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház egykori igazgatója visszatér az intézménybe, ahonnan 2018-ban bocsátotta el Dacian Foncea, az egészségügyi intézmény akkori vezetője. A kórház április 1-től kell visszavegye Ovidiu Popot, ráadásul több százezer lejt is kell fizessen neki: a három éve elmaradt fizetéseket és az elmaradásból fakadó büntetéseket, valamint a koronavírus járvány idején az orvosoknak járó juttatásokat is. Laurențiu Chiana, a kórház jelenlegi igazgatója azt mondta, reméli, hogy Ovidiu Pop elfogadja majd, hogy részletekben fizessenek neki, mert a kórháznak nincs annyi pénze, hogy egyszerre kifizessen mindent, az pedig nehéz helyzetbe hozná az intézményt, ha zárolnák a kórház számláit.

Ovidiu Pop hat pert nyert meg a városi kórház és annak egykori vezetője, Dacian Foncea ellen. Megnyerte a munkaszerződés felbontása, valamint az anatómiai patológia szolgálat megszüntetése miatt indított pereket (a szolgálatot egyébként annak megszüntetéséig Ovidiu Pop vezette), továbbá megnyert egy összeférhetetlenségi pert is. Pop további két per megnyerésével elérte azt, hogy visszavegyék a kórházba, és helyezzék vissza az említett szolgálat vezetőjének.

A Pop-Foncea meccs azonban még nem zárult le teljesen. Dacian Foncea arra figyelmeztetett, hogy további két per van folyamatban Pop ellen, aki 2012-ben a városi kórház igazgatójaként aláírta az átruházási okiratot, mellyel a megyei kórházban betöltött részmunkaidős állásával átkerült a városi kórházba, vagyis igazgatóként felvette saját magát munkavállalónak az általa vezetett intézménybe. Az egyik per azt vizsgálja, hogy törvényes volt-e ennek a munkaszerződésnek az érvényesítése, egy másik pedig az ebben az esetben előálló esetleges összeférhetetlenséget vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában