nemzeti ünnep

2021.03.15. 11:18

Méltóságteljes megemlékezés Nagyszántón

Ünnepi istentisztelet keretében emlékeztek tegnap délelőtt Nagyszántón a 48/49-es forradalom és szabadságharc hőseire. Az igehirdetésben Fábián Tibor helyi lelkipásztor Orbán Viktor két évvel ezelőtti szavait idézte: „Európa népei meg kéne értsék, hogy keresztyén kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában. Keresztyén kultúránk nélkül elveszítjük Európát.” Az igehirdető ehhez kapcsolódva rámutatott, a hírek folyamatosan azt jelzik, a mai világkorszakban egyre távolabb került Istentől az ember. A bajban viszont kapkodva keresi a megoldást, amelyet azonban nem az álhírektől, csak a jó hírtől, az evangéliumtól remélhet.

Az ünnepség a vitéz Sipos Béla fafaragó által készített kopjafánál folytatódott, a hittanórások és kátésok verses, énekes műsorával. Az ismert 48-as énekekbe a gyülekezet is bekapcsolódott. Az egyházközség és a helyi RMDSZ vezetői után a nőszövetség és a hívek is elhelyezték a kegyelet virágait. A méltóságteljes és rövid megemlékezés a Himnusz eléneklésével zárult.

A nagyszántói templomtoronyban, ahogy 2017-től szokássá vált, idén is magyar lobogót fújta a márciusi szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában