ingatlankezelés

2021.02.07. 12:11

Az idén kevesebb új kisajátítás várható

A már eldöntött kisajátítási intézkedéseket hajtja végre az idén a Nagyváradi Ingatlankezelő, úgy hogy ebben az évben várhatóan kevesebb embert fog kellemetlen meglepetés érni.

Pap István

A Nagyváradi Ingatlankezelő tegnapi sajtótájékoztatóján Lucian Popa igazgató elmondta, hogy még az idén szeretnék elkezdeni az építkezést a Széchenyi (Traian park) téren az ügyvédi kamara és az igazságügyi palota között lebontott ingatlan helyén, ahol egy irodaházat akarnak emelni. Kifejtette: mivel szeretnének egységes arculatot adni annak az övezetnek, ezért megbeszélést folytattak az ott még ingatanokkal rendelkező tulajdonosokkal, akiknek felajánlották, hogy amennyiben készek egyezséget kötni a várossal, akkor ők is jelenlegi tulajdonuk értékével megfelelő részt kapnak az új épületben, és folytathatják majd eddigi tevékenységüket. Ha a megegyezés megtörténik, akkor a teljes területen egyszerre kezdődhetne el az építkezés, és nem kellene két különálló szakaszra bontani. Popa hangsúlyozta, hogy ebben az esetben a város nem sajátította ki a tulajdonokat, hanem a tulajdonosokkal megegyezve, velük mintegy közösen építkeznek.

Kisajátítások

Arra a kérdésünkre, hogy az idén hol és mekkora mértékű kisajátításokat tervez az ingatlankezelőség, Lucian Popa azt válaszolta, hogy az igazgatóság csak a városvezetés stratégiáit ülteti gyakorlatba, és mivel egyelőre még nincs elfogadva a költségvetés, ezért még nem lehet tudni, hogy egyáltalán mennyi pénzt szán a város erre a célra, és nem is kaptak egyelőre erre vonatkozó tájékoztatást. Hozzátette azonban, hogy az ingatlankezelőség folytatja a tavaly felvállalt ilyen jellegű feladatokat, tehát következnek a kisajátítások Szőllős lakónegyedben, az új labdarúgó stadion építésének a helyszínén, valamint a leendő kórház helyén. Nem áll le a köztulajdonban lévő telkeken épült garázsok eltüntetését célzó program sem. Lucian Popa elmondta, hogy az ingatlankezelőség nem hosszabbítja meg a garázsokra kötött koncessziós szerződéseket, hanem ezek lejártakor értesíti az érintetteket erről, akik ki kell ürítsék a garázsokat, ugyanis azokat a város lebontja, és helyettük parkolóhelyeket vagy zöldövezetet alakít ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában