Interjú

2021.02.24. 20:26

„A megkezdett beruházások folytatása volt a fő feladatunk az elmúlt időszakban”

Paptamási községben nem érezték annyira a koronavírus-járvány gazdasági hatásait, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy az ottani vállalkozások (nagyon kevés kivételtől eltekintve) mezőgazdasági jellegűek, és ezeket a tevékenységeket lehetett végezni a járvány ideje alatt is – nyilatkozta lapunknak adott interjújában Matyi Miklós polgármester.

Ciucur Losonczi Antonius

– Egészségügyi szempontból mennyire érintette a koronavírus-járvány Paptamási községet?

– A koronavírus-járvány sajnos a mi községünket sem kerülte el. Összességében elmondhatjuk, hogy egészségügyi szempontból ki könnyebben, ki nehezebben vészelte át az eddigi részét a járványnak, azonban sajnos nálunk is volt halálos áldozata is a betegségnek.

– A gazdasági és a közösségi életet ez milyen mértékben befolyásolta?

– A gazdasági hatásait nem éreztük jelentősen, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a vállalkozásaink (nagyon kevés kivételtől eltekintve) mezőgazdasági jellegűek, és ezeket a tevékenységeket lehetett végezni a járvány ideje alatt is. A közösségi életet azonban nagyban befolyásolta, elmaradt minden eddig már megszokott rendezvényünk: húsvéti, pünkösdi, szüreti, karácsonyi és szilveszteri bálok, valamint a már hagyománnyá vált idősek találkozója. Mindezek miatt a kultúrház körüli egyéb tevékenységek, mint például az iskolai ünnepségek, vagy az éppen erre az időszakra eső kampányrendezvények is elmaradtak. Községünkben így az egyházi jellegű gyülekezéseken kívül semmilyen kulturális vagy társadalmi jellegű rendezvény sem volt megtartva a járvány kezdetétől fogva. Az iskola újrakezdése némi változást hozott ezen a területen, a társadalmi távolságtartási szabályok mellett ugyanis a kultúrotthonban éppúgy, mint az egyházi épületekben, helyet kaphatott egy-egy osztály, így ezeken a helyeken is megpezsdült az élet.

– Ilyen körülmények között mit tekintettek fő céljuknak?

– Az elmúlt időszakban a megkezdett beruházások folytatása volt a fő feladatunk, illetve az utcák és terek fertőtlenítésére is alkalmas eszközök beszerzése. Folytattuk Paptamási falu csatornarendszerének kiépítését, a tamási after school építését, a pelbárthidai rendes programú óvoda építését, a pelbárthidai és nyüvedi utcák és járdák aszfaltozását és modernizálását, a tamási napközi óvoda, illetve az egészségügyi központ építését, a nyüvedi és a pelbárthidai kultúrházak felújítását, valamint az ipari park létrehozását.

– Távlati terveik?

– Lépéseket tettünk új beruházások elindítására is: a korábban finanszírozást nem nyerő, jelenleg még le nem aszfaltozott utcák és mellékutak leaszfaltozása, valamint egy sportkomplexum működtetése, amiben a tervek szerint helyet kapna egy öltöző, kispályás műfüves focipálya, és egy téli időszakban működő korcsolyapálya. Távlati terveink között szerepel a paptamási árkok, járdák, kapubejáratok modernizálása, illetve a házhelyek kijelölése és az igénylők számára való kiosztása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában