Elővigyázatosság

2021.02.04. 09:17

A Bihar megyei prefektúra újabb lépéseket tesz a tűzbiztos kórházépületekért

A Bihar Megyei Prefektúra összehívta a megyében működő tizenhárom kórház képviselőit, továbbá a tűzoltóság, a közegészségügyi igazgatóság és a magas nyomású tartályok, kazánok építésfelügyeletének (ISCIR) reprezentánsait, hogy megvitassák a tűzvédelmi előírásokat.

A február 2-iki ülésről a prefektúra adott ki közleményt. Ebben emlékeztet arra, hogy tavaly novemberben ellenőrzéseket végeztek a megyében lévő kórházak intenzív osztályain, mos pedig azt tárgyalták meg, hogy az azóta eltelt időszakban milyen mértékben javult ezeknek az osztályoknak a tűzbiztonsága.

Jelenleg a Bihar megyei kórházak 55 épületéből 18 rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel, tizenkettőnek van részleges tűzvédelmi engedélye, 19 épületnek nincs szüksége ilyen engedélyre, míg hat épület még engedélyeztetésre vár, ugyanis ezekben az épületekben még ki kell iktatni a tűzbiztonsági kockázatokat. Az ellenőrzések során többek között a következő problémákat vették észre: nem volt biztosítva a szabad útvonal a tűzoltóautóknak; egyes helyeken nem volt biztosítva a mozgásképtelen páciensek ággyal együtt történő evakuálása, továbbá nem volt megfelelő távolság a kórházi ágyak között, hiányzott a szakképzet személyzet az elektromos hálózat és a tűzoltó berendezések karbantartására.

Az ISCIR a megyében üzemelő kilenc intenzív osztály közül kettő oxigéntárolójánál állapított meg eltérést az előírásoktól. A tűzoltóság képviselői a gyűlésen jelezték, hogy segítséget nyújtanak minden kórház számára a tűzbiztonsági problémák megoldásában, illetve tudatták, hogy márciusban újabb ellenőrzéseket végeznek a megye kórházaiban.

Dumitru Țiplea prefektus az ülésen megjegyezte: a nagyváradi önkormányzat biztosította őt arról, hogy a kórházigazgatók kapnak anyagi támogatást a tűzvédelmi problémák kiküszöbölésére.

Borítóképünkön: Dumitru Țiplea prefektus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában