Közlekedés

2021.01.20. 09:07

Törölte váradi járatait a Blue Air

Törölte január hátralevő részében, illetve februárban esedékes járatait a Nagyvárad–Bukarest–Nagyvárad útvonalon a Blue Air légitársaság, a járatokra már nem lehet előjegyezni a társaság honlapján.

A légitársaság heti négy alkalommal indított repülőgépet, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap, a társaság honlapja szerint március 5-től üzemeltetik ismét ezeket a járatokat. A Bihoreanul hetilap megszólaltatta Răzvan Horgát, a nagyváradi repülőtér ideiglenes igazgatóját, aki elárulta, hogy kapott egy tájékoztatást a légitársaságtól arra vonatkozóan, hogy megszűnnek a járatok, de indoklást, magyarázatot nem fűztek ehhez a döntéshez. Az igazgató hozzátette, hogy a Blue Air továbbra is fog járatokat üzemeltetni Nagyváradról, annak ellenére, hogy az áprilisi járatok előjegyzési listáját sem töltötték még fel a Blue Air internetes helyfoglalási rendszerére. A Nagyváradi Repülőtér honlapjáról az is kiderül, hogy a Tarom légitársaság is törölte több januári, a Nagyvárad–Bukarest útvonalon közlekedő járatát.

Nagyvárad egyelőre csak Bukaresttel van légi úti összeköttetésben. A Ryanair légitársaság a várostól kapott 800 ezer eurós pénzügyi támogatásért cserébe vállalta azt, hogy négy nemzetközi járatot üzemeltet a váradi repülőtérről, amelyeket eredetileg decemberben kellett volna beindítani, de a világjárvány miatt kialakult helyzetre hivatkozva ezt februárra halasztották.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában