Szerződéshosszabbítás

2021.01.11. 09:05

Răzvan Horga maradt a váradi repülőtér ideiglenes vezetője

Fotó: Alexandru Nițescu

A nagyváradi nemzetközi repülőtér igazgatótanácsa január 7-i gyűlésén négy hónappal, vagyis egészen április 7-ig meghosszabbította Răzvan Horga ideiglenes vezérigazgató megbízatását. A fő cél továbbra is a járatok számának növelése. Mint ismert, februárban visszatér a Ryanair légitársaság, mely Várad és London-Stansted, Milánó-Bergamo, Düsseldorf-Weeze, valamint Bologna közt biztosít majd légi összeköttetést. Egyéb úti célokban is gondolkodnak ugyanakkor, illetve sűríteni szeretnék a Várad és Bukarest közti menetrend szerinti járatok számát.

Răzvan Horga tavaly november óta tölti be a tisztséget, 32 éves, a bécsi állami egyetem közgazdasági karán végzett, majd az Egyesült Királyságban mesterizett a légi közlekedés menedzsmentjéből. 2014–2017 között a világ egyik legnagyobb és legismertebb légitársaságának, a Fly Emirates-nek dolgozott Dubaiban.

A váradi repülőtér üzemeltetője a Bihar Megyei Tanács, mely az elmúlt év végén a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretében pályázott 22 millió lej értékben vissza nem térítendő európai uniós forrásokra a létesítmény biztonságának növelése céljából. Emellett egy másik projekt tárgya a kifutópálya meghosszabbítása 2100-ról 2500 méterre. A repülőtér igazgatótanácsának elnöke Mihai Jurca városmenedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában