KORSZERŰSÍTÉS

2021.01.20. 15:56

Nagyvárad uniós pénzből újítja meg a tömbházakat

Saját közösségi oldalán reagált Florin Birta, Nagyvárad polgármestere a Szociáldemokrata Párt Bihar megyei szervezetének felvetésére, miszerint az önkormányzat alapítson saját építkezési vállalatot, mely elvégezze a váradi tömbházak hőszigetelési munkálatait.

Birta leszögezte, hogy Nagyváradon nem lehet alkalmazni ezt a módszert, mert a város uniós forrásokból finanszírozza a hőszigetelési és tömbházfelújítási munkálatokat, ezért köteles közbeszerzési eljárást kiírni, és nem ítélheti oda közvetlenül a megbízatást egyetlen cégnek sem, még ha az a polgármesteri hivatal vállalata lenne is. Elismerte, hogy vannak olyan települések, ahol a polgármesteri hivatal cége foglalkozik a tömbház-felújításokkal, de ezekben az esetekben a felújítás nem uniós anyagi támogatásokból történik. Végezetül hozzátette, hogy a tömbházak hőszigetelése a városvezetés prioritásainak egyike és az is marad. A 2007 és 2013 közötti finanszírozási ciklus keretében Nagyváradon negyvenöt tömbházat újítottak fel, míg a jelenlegi finanszírozási ciklusban harminchárom tömbház hőszigetelését tendereztették meg, további tizennégy épületnél pedig már el is kezdődtek a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában