szilveszter

2021.01.04. 12:22

Kabaréval búcsúztatták az óévet

Édes-keserű kabaréval búcsúzhatott az óévtől az, aki a nagyváradi Szigligeti Színház előadására váltott jegyet. A legutóbbi járványügyi adatok alapján Bihar megyében egyebek mellett a színház is nyithatott, így szinte az utolsó métereken derült ki, hogy a színészek közönség részvételével, és nem üres nézőtér előtt adhatják elő a Kabaré 120 című előadást.

Fotó: Vígh László Miklós

János Piroska

A színházkedvelők ugyanakkor online is követhették a szilveszteri kabarét, amelyet december 30.–január 2. között öt alkalommal adtak elő. Az előadást, amelynek műsorvezetői Dobos Imre és Hajdu Géza voltak, Karinthy Frigyes Hamlet a mellényzsebben jelenetével kezdték, mely bár több mint száz esztendővel ezelőtt született meg, kisebb rendezői módosításokkal, a nemrégiben történt leépítések fényében nagyon is aktuálissá vált, s az egész előadásra rányomta bélyegét. Az már csak „hab volt a tortán”, hogy a kabaréban Hamlet atyjának szellemét védőruhába öltözött színész játszotta. A továbbiakban láthattuk például a klasszikus Adóbevallás című kabaréjelenetet, zárásként pedig a turnékkal kapcsolatos anekdotákat osztották meg a közönséggel a színművészek.

Az újév küszöbén ezúttal csak a színészek koccinthattak, a közönség tagjai otthonaikban fogyaszthatták el az ajándékba kapott pezsgőt. Ünnepi beszédet Hunyadi István színművész mondott, az előadást a Himnusz eléneklésével zárták.

Borítókép: az előadás egyik mozzanata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában