Nyomozás

2021.01.08. 10:35

Fejlemények a Biharvajdán történt gyilkosság ügyében

„Rettenetes gyilkosság borzolja a kedélyeket az egyébként nyugalmas kis bihari magyar faluban, Biharvajdán” – írtuk meg a hírt egy héttel ezelőtt. Egy helybeli, hatvan éves nőt, K. I.-t és annak biharfélegyházi férfi ismerősét, M. L.-t lemeztelenítve, elvágott torokkal találták meg mintegy két héttel a beszámoló megjelenése előtt a hölgy vajdai házában – tudtuk meg helybeli, név nélkül nyilatkozó forrásokból. Ekkor írásban kértünk tájékoztatást a nyomozó hatóságtól, a Bihar Megyei Törvényszék mellett működő ügyészségtől, ahonnan a héten kaptunk választ. Ebben a következőkről tájékoztatnak: „2020. december 18-án, 15.15 óra körül jelentették be a biharfélegyházi rendőrségen, hogy eltűnt M. L. A rendőrség vizsgálódása nyomán felmerült a gyanú, hogy M. L. Biharvajdára mehetett, K. I.-hoz, ahol egy spontán kirobbanó konfliktus miatt az illető férfi megölte a nőt, majd saját magát”. Az ügyészség a továbbiakban megjegyzi, hogy az ügyben továbbra is tart a nyomozás, folyamatban van a bűncselekmény pontos körülményeinek feltárása, és további tájékoztatást ígérnek a fejleményekről.

A fentiekben pontról pontra idéztük az ügyészség január 6-i, szerdai közleményében foglaltakat. Ennek némileg ellentmond az ebihoreanul.ro cikke, mely január 7-én adott hírt a történésekről, és amelynek névtelenül nyilatkozó ügyészségi források azt mondták, jelenleg két szálon folyik a nyomozás, ezek pedig: gyilkosságot követő öngyilkosság, illetve dupla emberölés. Az említett forrás szerint „még tisztázni kell bizonyos körülményeket, folyamatban vannak a meghallgatások, bizonyítékok keresése”, illetve várják a helyszínen talált DNS-minták eredményét, amelyek segíthetnek eldönteni, hogy melyik szálon folytatódjon a nyomozás.

Portálunkon 2020. december 31-én adtunk hírt a történésekről, Kettős gyilkosság Biharvajdán című cikkünkben.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában