Műsor

2020.12.22. 13:00

Váradi Csillagok a betlehemnél

Ciucur Losonczi Antonius

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum VI–XI. osztályos diákokból álló Váradi Csillagok elnevezésű csoportja karácsonyi műsorral lépett fel hétfő délután a székesegyház előtti téren felállított betlehemnél, a Székely kapuk-Zöld kapuk elnevezésű projekt keretében, melyhez 2016-ban csatlakozott az iskola. A betlehemes játékkal nem csupán a közelgő ünnepre hangolódtak rá, hanem a keddi lelki napra is, az idén pedig a próbák a koronavírus-járvány diktálta helyzethez alkalmazkodva online zajlottak – tudtuk meg a felkészítő tanároktól, Benedek Ramónától és Varabecz Mónikától.

A fellépőknek Böcskei László megyés püspök mondott köszönetet. Hangsúlyozta: imával és énekkel köszöntjük a kis Jézust ebben a rendkívüli időben, amikor mégis a karácsony megünneplésére készülünk azért, hogy meghozza számunkra a lelki békét, az örömöt és a reményt a továbbiakhoz. Megjegyezte: nem mindennapi dolog online összehangolódni és készülődni, de azért mégis lehetséges így is, mert valami nagyon fontos van a mi életünkben, amitől nem zárkózhatunk el. Ez pedig nem más, mint az Istennel való találkozás, ami egy nagyszerű kincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában