Veszélyek

2020.12.31. 09:36

Fő az elővigyázatosság, szilveszterkor is

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelősége a szilveszteri ünnep ideje alatt több mint kétszáz katonai tűzoltót állít készenlétbe. Megye szinten tizenegy SMURD-egység lesz majd elérhető, ha sürgősségi orvosi ellátásra lesz szükség.

Megelőzés céljából az elmúlt időszakban hatvan különböző helyszínt ellenőriztek, többek között bevásárlóközpontokat, éttermeket, olyan helyeket, melyeket napi szinten sokan látogatnak, annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak a biztonsági előírások betartásáról. Az ellenőrzések alkalmával 235 kisebb-nagyobb szabályszegést észleltek, ezekből 123-at már az ellenőrzéskor orvosolni tudták. Összesen 115 büntetést szabtak ki, ebből 108 csak figyelmeztetés, hét pedig pénzbírság, 4500 lej értékben. Emellett a felügyelőség tagjai gondoskodtak arról, hogy a vállalatok alkalmazottai legyenek tisztában azzal, mit kell tenni, ha tűz keletkezik.

Az ISU azt tanácsolja Bihar megye lakosságának, hogy ne használjon semmilyen pirotechnikai eszközt zárt, vagy szűk tereken, ahol sok ember van, ne dobáljanak petárdákat ki az ablakokból, teraszokról, gyermekek keze ügyébe semmiképp ne engedjék ezeket, ne rakjanak nyílt tüzet, akkor sem, főleg akkor nem, ha a hegyekben kirándulnak ebben a rövid szünetben. Bárhol is tartózkodnak, legyenek elővigyázatosak a fűtőeszközökkel, illetve minden olyan eszközzel, mely elektromossággal működik. Mindemellett szilveszter idején se feledkezzenek meg a COVID-19 továbbterjedése elleni küzdelemről, tartsák a távolságot, és viseljenek maszkot!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában