Díjszabás

2020.12.23. 08:37

Csökkent pár hulladékgazdálkodási díj

A Bihar megyei hulladékgazdálkodást irányító Ecolect fejlesztési egyesület részvényeseinek közgyűlése december 21-én elfogadta a megyei hulladékgazdálkodási díjszabások módosítását. Eszerint az Ave Bihor cég az eddigi havi 72–77 lej közötti összeg helyett havi 49 lejért szállítja el a hulladékot a 3-as, a 4-es, az 5-ös és a 6-os számú hulladékgyűjtési övezetekből; ebben az összegben benne foglaltatik negyven liternyi reziduális hulladék elszállítása is, ilyen szolgáltatás az eddigiekben nem volt. Módosították a 2-es számú hulladékgyűjtő övezetben tevékenykedő Salubri céggel kötött szerződést is. Eddig úgy volt, hogy falusi környezetben 17,49 lejt fizetnek a magánszemélyek azért, hogy a cég hetente két alkalommal elvigye tőlük a reziduális hulladékot, de most már lehetőségük lesz szerződést kötni arra is, hogy 14,20 lejért csak heti egy alkalommal vigyék el azt. Továbbá beleírták a szerződésbe azt is, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék elszállítása ingyenes. Egyébként a 2-es számú övezetbe tartozik Élesd és vidéke, a 3-as övezet Nagyszalontát és vidékét fedi, a 4-es övezet Belényest, Diófást, Vaskoht, Vaskohsziklást, és az ottani településeket foglalja magába, az 5-ös övezet Margittát és környékét jelöli, a 6-os övezet pedig Székelyhíd és Érmihályfalva városokat és környéküket takarja.

Az ülés végén Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, az Ecolect elnöke felhívta a megye polgármesteri hivatalai képviselőinek a figyelmét a tiszta megye projektre, és arra kérte a hivatalokat, közöljék a megyei önkormányzattal azt, hogy hol vannak illegális hulladéklerakó helyek, hogy ezekben az övezetekben megfigyelő kamerákat lehessen elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában