Tanácsok

2020.12.28. 09:22

A petárdázók idén sem pihennek

Forrás: Shutterstock

Az állatvédők, de nem csak, örömére az idei évben nem lesz tűzijáték, a hatóságok pedig az eddigieknél is szigorúbban állnak hozzá a petárdázáshoz, tűzijátékozáshoz. A mindenféle korlátozás ellenére azonban idén sem teljes a nyugalom. A múlt hét folyamán több olyan gyerekcsapat is előbukkant, akik az előző évekhez hasonlóan, petárdákkal, sőt kisebb tűzijátékokkal is randalíroztak a város utcáin, és erre több mint valószínű, hogy ezen a héten is számítani lehet. A Körös-parton sétálgató családok nyugalmát néhány nappal ezelőtt egy nagy csapat fiatal zavarta meg, a sétálók a Centenáriumi hídnál mind felsiettek a lenti sétányról, a központ irányából érkező csapat ugyanis nagy durrogtatás közepette, hangoskodva, kis tűzijátékokkal közeledett a híd felé. Annak ellenére, hogy kisgyermekes családok és kutyasétáltatók szinte menekültek előlük, ráadásul történt mindez a városháza közelében, a vandálkodást büntetlenül megúszták.

Egy olvasónk is arra panaszkodott, hogy szomszédai a tömbházak ablakaiból dobálják ki a petárdákat, jó esetben akkor, amikor úgy látják, éppen senki nincs az ablak alatt. Előfordult viszont már az is, hogy olvasónk nyugdíjazott rendőr szomszédja kis híján fejen találta őt egy petárdával, nem véve észre, hogy a panaszos éppen ott halad el az ablak alatt. A petárdázás nemcsak azokra nézve veszélyes, akik épp a petárdázó útjába akadnak, hanem a használók számára is, ezért lenne fontos, hogy mindenki megpróbálja lebeszélni, vagy legalábbis figyelmeztetni azt a rokont, barátot, ismerőst, aki petárdázást tervez.

A kisállattartók figyelmébe pedig ajánljuk, hogy ha kimennek sétálni, még a legfegyelmezettebb kedvenceket se engedjék el ebben a rövid időszakban póráz nélkül, hiszen egy nagyobb durranástól még a legbátrabb kutya is megijedhet, elszaladhat. Rengeteg kutyát hagynak el ebben az időszakban az emberek, nem véletlen, hiszen minden figyelmeztetés ellenére is sokan elengedik őket, a nagyon félős kutyákat pedig jobb egyáltalán ki sem vinni ilyenkor, legfeljebb a déli órákban, amikor a randalírozók talán még alszanak. Bár ebben az évben nem lesz nagy utcai ünnepség, előfordulhat, hogy szilveszter másnapján ennek ellenére is lesznek üvegszilánkok a járdákon, aszfalton, ezért ilyenkor, a séták alkalmával érdemes lesz óvatosnak lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában