Programajánló

2020.12.22. 20:00

A múzeumok ünnepi kínálata

A Körösvidéki Múzeum közzétette ünnepi kínálatát, mely keretében öt különböző, állandó kiállítás tekinthető meg, valamint négy ideiglenes tárlat. Az állandó kiállítások közé tartozik a természettudományos tárlat, az archeológiai és történelmi, a Lapidárium (kőtár) és a kiállítás Fekete József adományaiból. Ideiglenes Kerekes Gyöngyi képzőművész Belső lépcsők címet viselő tárlata, Arkhimédész találmányai, és a két világháború között alkotó nagyváradi művészeket bemutató tárlat is bejárható. Ezekre a belépés felnőttek számára 12 lej, négy évnél idősebb gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 6 lej. A Vivárium és azon belül a madárpókokat bemutató Taranterra Project is nyitva áll a látogatók előtt. A nyolclábúak egy fél évig maradnak a múzeum falain belül. Ezt hat lejért tekinthetik meg a felnőttek, diákok, gyerekek és nyugdíjasok pedig három lejért.

Az Aurel Lazăr Emlékmúzeumban a „Bihar »… a világtörés idején« (1918 október 12 – 1919 április 20)” című kiállítást lehet megtekinteni, ugyanakkor természetesen az Ady Endre Emlékmúzeum és a Iosif Vulcan Emlékmúzeum is látogatható. Felnőttek számára öt, diákok, gyerekek, idősek számára 2 lej.

A múzeumokba ingyenes a belépés a veteránok, szociális gondozói otthonokban élők, az egykori és jelenlegi múzeumi dolgozók számára.

December 25 és 26-án, valamint január 1 és 2-án a múzeumok zárva lesznek, de december 27-én és január 3-án a megszokott program szerint nyitva állnak majd, december 31-én pedig 10 és 12 óra között lesz nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában