Stratégiaváltás

2020.11.06. 09:43

Újabb leépítések a Bihar Megyei Tanácsnál

Változtat az uniós projektek stratégiáján a megyei tanács, ami újabb elbocsátásokkal fog járni, ugyanakkor megváltozik a megye útfejlesztési stratégiája is.

Pap István

A Bihar Megyei Tanács vezetőinek csütörtöki sajtótájékoztatóján Mircea Mălan alelnök elmondta, hogy a megyei tanácsnak tizenöt uniós finanszírozású projektje van, összesen 87,3 millió euró értékben. Ezek közül hetet a műszaki igazgatóság visz, melyek mindegyike a Szektoriális Operatív Programból nyert finanszírozást 78,5 millió euró értékben. Ezen kívül van még egy a Szektoriális Operatív Programból finanszírozott projekt, melynek értéke 545 ezer euró, további hét projekt, melyek költségeit a Románia-Magyarország határon átnyúló együttműködési programból fedezik, és amelyekből a megyei tanácsnak, vagy valamelyik alárendelt intézményének összesen 8,2 millió euró jut. Ezekből kettőt a természetvédelmi övezetekért felelős szolgálat menedzsel: a megye egészségügyi stratégiai projektjéről és a révi menedékház felújításáról van szó. Mălan kijelentette, hogy természetvédelmi övezetek szolgálatnak van egy hárommillió eurós pályázata benyújtva, amellyel a világjárvány kezelésére kér anyagi támogatást.

Projektcsoportok

Mircea Mălan bejelentette, hogy jelentősen csökkentik a természetvédelmi szolgálat működési költségeit: a tizenhárom állásból meghagynak négyet, magát a szolgálatot megszüntetik, ehelyett létrehoznak egy európai uniós alapokkal foglalkozó részleget a műszaki igazgatóság keretében. Jelentősen csökkentik ugyanakkor a projektcsoportok létszámát. Eddig ugyanis minden projektcsoportnak több mint tíz tagja volt, de ezután csak azok lesznek benne ezekben a csoportokban, akik valóban dolgoznak is a projekteken, és általános szabályként mindenkinek, aki projektekkel foglalkozik, legalább két projektcsoportban kell részt vennie. Emellett ötven százalékról maximum harminc százalékra csökkentik a projektcsoportok tagjainak a bérpótlékait, és ezeket is csak akkor fizetik ki nekik, ha az adott elképzelés jól halad. Itt ellenpéldaként említette a révi menedékház projektjét, mely két éve stagnál, de a projektcsoport mind a tizenegy tagja megkapta a bérpótlékot, így lassan a fizetések több pénzt emésztenek fel, mint amennyibe maga a projekt került, hiszen csak a pótlékok havi 28 ezer lejt tettek ki. Mivel ennek a tervnek a megvalósítása lassan halad, ezért húsz százalékra limitálták a bérpótlékot, így ez az összeg havi 9858 lejre csökken. A révi menedékház felújításának menedzselésére előirányzott 153 ezer eurót más beruházásokra fogják átcsoportosítani, jelentette be Mălan, majd hozzátette, hogy a közeljövőben az uniós projektekkel foglalkozó személyeket egybe fogják gyűjteni, jelenleg ugyanis szét vannak szórva a különböző intézményekben, és egy hatékonyabb, gyakorlatiasabb uniós forráslehívó stratégiát fognak kidolgozni.

Útfejlesztések

A továbbiakban Ilie Bolojan, a megyei tanács elnöke vette át a szót, aki először a megyei tanács útfejlesztési stratégiájáról beszélt. Mint mondta, megvizsgálták a megyén áthaladó összes rendű és rangú utat abból a szempontból, hogy hol mekkora a napi autóforgalom, ugyanis ezt tekinti az új megyei tanács a legfontosabb szempontnak az útfejlesztések, felújítások tekintetében A különböző statisztikai adatok alapján megállapították, hogy Bihar megye legforgalmasabb útja a Nagyvárad–Kolozsvár autóút, annak is a Nagyváradról ki- és a városba bevezető szakasza, itt ugyanis naponta több mint húszezer autó közlekedik. De Nagyvárad összes kivezető útjáról elmondható az, hogy nagyon nagy autóforgalmat bonyolítanak. Ezzel szemben a megyei tanács korábbi vezetése által felújításra javasolt Bélfenyér és Biharpoklos, valamint a Székelyhíd és Szentjobb közötti utak korántsem ilyen forgalmasak, ráadásul Bolojan megítélése szerint aránylag jó állapotban vannak, ezért ezeknek az utaknak a felújításáról lemond a megyei tanács, helyettük egy másik projektet dolgoznak ki két héten belül, mely a Nagyvárad Metropolisz Övezetben (ZMO) lévő utak fejlesztésére vonatkozik majd. A konkrét elképzelések között szerepel a nagyürögdi (Nojorid), a fugyivásárhelyi és a szentandrási körgyűrű megépítése. E három projekt összértéke mintegy negyvenmillió euró, és a hónap végéig be akarják nyújtani uniós finanszírozásra. A polgármesterek jóváhagyása már megvan ezekre az elképzelésekre, illetve a hatástanulmányok is megvannak, hiszen azokat már korábban elkészítette a ZMO fejlesztési ügynökség, tehát már csak a műszaki-gazdasági mutatókat kell kidolgozni, majd következhet a közbeszerzési eljárás. Bolojan reményei szerint jövőre már el is kezdődhetnek a munkálatok. A további tervek közé tartozik a bihari körgyűrű, valamint a Nagyváradot Félixfürdővel összekötő új út építése, mely utóbbi egy kilométerrel hosszabb lesz az eredetileg tervezettnél. Kérdésünkre válaszolva Ilie Bolojan elmondta, hogy az új terv megvalósításába Szentmárton polgármestere is beleegyezett. Mint ismeretes, Szentmárton mindeddig azért nem járult hozzá az út építéséhez, mert az egyes panziók közvetlen közelében haladt volna el, gyakorlatilag ellehetetlenítve ott a vendégfogadást. Ezek az elképzelések is uniós finanszírozásból valósulnak majd meg, vetítette előre Bolojan.

Tiszta utak

Mondhatni, amit Nagyváradon befejezett, azt a megyei tanácsnál folytatja Ilie Bolojan. Tegnapi sajtótájékoztatóján ugyanis a megyei tanács elnöke bejelentette, hogy egy szabályzatot dolgoz ki a megye, amely arra fogja kötelezni a helyi önkormányzatokat, hogy tartsák karban az utak menti övezeteket, valamint a különböző útjelzéseket. Bolojan bejelentette: az egyik legfontosabb célkitűzésük, hogy Bihar az ország egyik legtisztább megyéje legyen, ennek a célkitűzésnek egyik eszköze lesz az említett szabályzat, amelyet mától bocsátanak közvitára. A szabályzattervezet arra kötelez minden önkormányzatot, amelynek területén bármilyen rendű és rangú út áthalad, hogy karbantartsák az útjelzéseket, a vízelvezetőket, és hogy a tavaszi-nyári időszakban minimum háromszor kaszálják le az utak melletti övezeteket, mert jelenleg nagyon sok út mentén szabadon nő a gaz. Ha az utak magántulajdonok mellett haladnak el, akkor a kaszálás a tulajdonos kötelezettsége lesz, aki ezt elmulasztja, arra ötven százalékos ingatlanadó-emelés vár. További kitétel, hogy a mezőgazdasági területek út melletti része kötelező módon meg kell legyen művelve, mert csak így akadályozható meg az, hogy ezeket a területeket felverje a gyom. Bolojan elmondta, hogy a most közvitára bocsátott szabályzatról az év utolsó ülésén szavaz majd a helyi tanács. Kérdésünkre válaszolva Ilie Bolojan közölte, hogy a megyei tanács által elfogadott szabályzat kötelező érvényű lesz a helyi önkormányzatok számára akkor is, ha ezeknek már van ilyen jellegű szabályzatuk. Ha elfogadják a megye szabályzatát, akkor a helyi önkormányzatok vagy azt kell majd alkalmazzák, vagy maguk is ki kell dolgozzanak egy ilyen szabályzatot, amely legalább olyan szigorú intézkedéseket kell tartalmazzon, mint a megyei. Bolojan példaként említette azt, hogy a megyei szabályzatban évi három út menti kaszálás szerepel – az önkormányzatok elfogadhatnak olyan rendszabályt, amelyben szintén három, vagy ennél több kaszálás szerepel, de olyat nem, ami évente kevesebb, mint három kaszálást ír elő.

A borítóképen: Ilie Bolojan és Mircea Mălan, a megyei tanács elnöke és alelnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában