Napi gondokról

2020.11.20. 09:14

Szabó Ödön: Bizonyítsuk be, hogy részt akarunk vállalni a döntésekben

Érköbölkúton találkozott Szabó Ödön parlamenti képviselő a helybéliekkel, hogy a jelenlegi helyzetről, a közelgő választásról beszélgessenek.

RMDSZ-sajtóanyag

A látogatás során több háztartásban is az egyik legkomolyabb problémának az online oktatásra való áttérést említették a helybéliek. Nagyvárosi környezetben, megfelelő internetes kapcsolattal, esetleg jól szituált családokban ez nyilván nem okoz gondot, de sok esetben, főleg vidéken, igazi kihívást jelent áttérni és megfelelni ennek az új oktatási formának, hangzott el. Az egyik kétgyermekes édesanya elmesélte: nemrég érkezett haza, gyurmát, kifestőt vásárolt, mert valamilyen formában le kell kötnie a négyéves kisgyermek figyelmét, addig, ameddig nagyobbik testvére az online órára van becsatlakozva. A kisebbeknek még inkább fájdalmas a bezártság, a közösség hiánya, és nem igazán értik, hogy miért nem játszik velük a testvérük, vagy hogy miért kell csöndben maradniuk, amikor testvérük ott ül a gép előtt.

„Egy-egy ilyen alkalom lehetőséget ad arra, hogy több generációval is találkozzon az ember, és megbizonyosodjon arról, hogy a magyar közösség nagyon nagy többsége érti, tudja, hogy mennyire fontos ott lenni a döntéseknél” – fogalmazott Szabó Ödön, elmondva: az egyik háznál meg is köszönték azt, hogy az RMDSZ sikeresen végigvitte a parlamentben a telekkönyvek rendezésére vonatkozó kezdeményezését. Több, zsebszerződéssel vásárolt tulajdont is így tudott rendezni az egyik beszélgetőtárs. „Nagyon fontos, hogy lássuk, a parlamentben ki fogják osztani a helyeket. Nekünk, magyaroknak arra kell ügyelnünk, hogy a mi közösségünk képviselői is ott legyenek a döntéseknél. A román politikum lassan száz éve folyamatosan próbál megszabadulni a kisebbségeitől, minden eszközt felhasználva. Így tudta egyszínűvé tenni a szász falvakat, a zsidó és örmény polgárságtól megszabadította a városokat, és felszámolta Dobrudzsa sokszínűségét is, csak mi, magyarok tudtunk és tudunk ellenállni, de ehhez szükség van arra, hogy támogassuk azt a magyar összefogást, ami most ott van a szavazólapon. Menjünk el szavazni és bizonyítsuk be, hogy ez a mi szülőföldünk is, és részt akarunk vállalni a döntésekben” – hangsúlyozta Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke és parlamenti képviselőjelöltje.

Borítókép: Érköbölkúton találkozott Szabó Ödön parlamenti képviselő a helybéliekkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában