Tisztaság

2020.11.18. 10:58

Rendőrségi górcső alatt a problémás lakónegyedek

A lakónegyedek tisztán tartását célzó kampányt indított november 17-én a nagyváradi önkormányzat, együttműködésben a helyi rendőrséggel – derül ki Arina Moș alpolgármester tegnapi bejelentéséből. A város lakónegyedeiben létesített 800 szemétlerakat közül körülbelül 100-nál fordulnak elő rendszeresen szabálytalankodások. „Tisztaság terén mindig van helye a fejlődésnek. A város egyes körzeteiben a lakók kifejezetten fegyelmezettek, értékelik és tiszteletben tartják a helyi adminisztráció erőfeszítéseit, vannak azonban olyan kényesebb környékek, ahol csak pénzbírsággal lehet fegyelmezni. Ennek fényében kérem fel a helyi rendőrséget, hogy tegye a dolgát!” – fogalmazott az alpolgármester.

A problémás körzetekben általában az okozza a gondot, hogy egyes lakók a szemetet nem hogy nem a megfelelő konténerbe dobják, hanem egyszerűen nem dobják bele egyikbe sem, hanem csak ezek mellé, a földre. De van, aki még a tárolóig sem jut el a szemeteszsákokkal. Gyakran előfordul az is, hogy valaki megrongálja ezeknek a tárolóknak a zárolt bejáratait.

Az Oradea City Report telefonos alkalmazáson keresztül bárki bejelentheti, ha ilyen vagy ehhez hasonló szabálytalankodásnak a szemtanúja, de a rendőrség diszpécserszámát is hívhatja: 0259-969. Minimum 1000, legtöbb 2000 lej pénzbírságot oszthatnak ki a helyi rendőrök, és bár a közleményből nem derül ki világosan, hogy kit büntetnek meg, a szabálytalankodáson rajtakapott lakót, vagy a lakóközösséget, feltételezzük, hogy utóbbit, hiszen a lakótársulások állnak szerződésben a RER-rel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában