Adni jó

2020.11.11. 10:43

Rendhagyó gyűjtést szervez a Caritas

Az Árpádházi Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon minden évben jótékonysági célú gyűjtést szerveznek az egyházmegye templomaiban, melyet a Caritas Catolica ellátásában levő szegények vagy betegek megsegítésére ajánlanak fel. A gyűjtés idén november 15-én, vasárnap kerül megszervezésre, a vírusválság miatt kialakult nehéz időszakra való tekintettel azonban a Caritas vezetősége úgy döntött, hogy idén a befolyt adományokat nem központosítják, hanem plébániai közösségekben maradnak, hogy azokat mindenhol a helyi rászorulók megsegítésére fordíthassák, és saját belátásuk szerint olyan személyekhez és családokhoz juttassák el, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Aki szeretne jótékony célra adakozni, leadhatja adományát a saját templomában a vasárnapi mise keretében, vagy bármikor a hét folyamán a helyi plébániai közösségben. Adományokat ugyanakkor le lehet adni személyesen a Caritas Catolica pénztáránál is, hétköznaponként 9–13 óra között (Ion Creanga tér, 2. szám, Nagyvárad), vagy banki átutalással a RO58BTRL00501205736672XX számlaszámra (lej átutalások).

Tavaly a Szent László bentlakás működtetésére és a diákok ellátására ajánlották fel a Szent Erzsébet Gyűjtést. Akkor a székesegyház és további 64 római katolikus plébánia mellett egy vidéki református egyházközség is részt vett a gyűjtésben.

Idén is számítanak a jólelkű emberekre, hogy biztosabb, élhetőbb körülményeket és szebb ünnepet biztosíthassanak a nélkülözésben vagy betegséggel élő személyeknek, családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában