Támogatott tartalom

2020.11.30. 10:16

Nyissák meg a kórházakat mindenkinek!

Viorel Cataramă 1. számú ígérete: Ahogy a parlamentbe jutok, addig nem nyugszom, amíg nem érem el az egészségügyi rendszer liberalizációját, és nem bizonyosodok meg arról, hogy a romániai lakosoknak korlátlan hozzáférésük van az orvosi ellátáshoz.

Katasztrófákra és világjárványra vont szükség ahhoz, hogy a román egészségügy felé forduljunk, és észrevegyük, valójában mennyire elavult. Vitathatatlan minőségi munkát végzett, azonban tönkretették politikai kinevezésekkel és krónikus alulfinanszírozással. Ám az egészségügyi rendszer legsúlyosabb betegsége az a hozzá nem értés, amivel Ludovic Orban és Nelu Tătaru irányítják.

A kovidon kívüli betegségekkel küszködő romániai lakosok arra eszméltek, hogy a kórházon kívül maradtak, a súlyos vírusfertőzöttek pedig rémálomba illő perceket éltek át a kórházakban. Persze csak ha szerencsésen túlélték a kórházi fertőzéseket vagy az egészségügyi részlegek hiányos felszereltségét.

Ez a helyzet azért is súlyosabb, mivel nagy adókat fizetünk, és legtöbbször komoly összegeket teszünk a zsebekbe, hogy megfelelő kezelésben részesüljünk.

Az egészségügyi rendszer liberalizációja nélkül nem fog jobb állapotba kerülni sem az ország, sem az állampolgárai. A pénznek „követnie kell a pácienst”, akárhol és akármikor szeretné kezeltetni magát. Az egészségbiztosítás, a mi pénzünk ki kell kerüljön az állam monopóliuma alól. A központosítás soha nem eredményezett jót. Ellenkezőleg, konkurencia nélkül csupán a díjszabások emelését és a korrupciót bátorítjuk.

Az egyetlen hang Bihar megyéből, amely felszólal a PNL által kreált aljas rendszer ellen, amely a kórházmenedzsereket kénye-kedve szerint nevezi ki, és az embereket bezárva tartja a kórházi szalonokban, az nem más, mint Viorel Cataramă üzletember. A Pro România párt Bihar megyei szenátorjelöltje ígéretet tett arra, hogy amint bekerül a parlamentbe, nemcsak az egészségügyi rendszer reformjáért fog harcolni, de azért is, hogy az egyszerű állampolgár is hozzáférhessen az egészségügyi szolgáltatásokhoz, és államilag támogatott kezelésekben részesülhessen akár magánklinikákon is. Az orvosi ellátáshoz való hozzáférés szabadságot jelent!

December 6-án válassza a szabadságot az egészségügyben. Szabadság nélkül nincs élet!

Voksoljon a szavazólap 4. helyére! Válassza Pro Româniát a szenátusba és a képviselőházba!

Material comandat de Pro România – Filiala Bihor și realizat de Open Politics SRL, CM 11200008

Választási hirdetés, CH 11010

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában