parlamenti választások

2020.11.29. 16:04

Megérkezett a partiumi térségbe Gulyás Gergely

Háromfős delegációjának kíséretében érkezett meg a Szilágy megyei Sarmaságra Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. A magyarországi kormányküldöttséget Dombi Attila János, Sarmaság község RMDSZ-es polgármestere, Kelemen Hunor szövetségi elnök és Seres Dénes RMDSZ-es parlamenti képviselő fogadta.

Tóth Ádám, Sarmaság

Dombi Attila János, Sarmaság polgármestere megtisztelőnek nevezte Gulyás Gergely miniszter látogatását. Mint mondta, az anyaország ezzel újabb jelét adta annak, hogy a partiumi magyarság nincs magára hagyva. A helyi vezető elmondta, Sarmaság, Szilágyság, és a magyar érdekvédelem teljes partiumi vezetése teszi a dolgát, ahogy eddig is: óvja és megőrzi a magyar identitást. Hozzátette: a december 6-ikán esedékes parlamenti választások rendkívül fontosak a magyar települések fejlődésére nézve, így mindenkit arra bátorít, hogy a vírus ellenére is tegyék le voksukat a további fejlődés mellett és szavazzanak az RMDSZ-re.

Kelemen Hunor az RMDSZ országos elnöke szerint nem szabad megriadnunk a vírus keltette megpróbáltatásoktól. Bár az idei kampány nem olyan, amelyet az RMDSZ-től megszokhattunk, hogy sok emberrel tudtak találkozni, beszélgetni, de ez nem mehet az eredmények kárára, ugyanis a cél a járvány okozta megpróbáltatások ellenére sem változott: a lehető legerősebben képviselni a parlamentben a magyar érdeket. A megfelelő óvintézkedések betartása mellett egy választópolgár egészsége sincs veszélyben a szavazás, mindössze néhány perces időtartama alatt. Ezalatt a néhány perc alatt négy év változásáról dönthetünk. Mint mondta, a partiumi térség elindult a fejlődés útján és minden egyes, a tulipánra leadott voks biztosítja a magyar települések további fejlődését, megmaradását. A nehéz időkben is összefogunk – tette hozzá.

Gulyás Gergely a jelenlévők köszöntését követően elmondta: Magyarország kormánya többször is bizonyította, hogy fontos számára a partiumi és a teljes erdélyi magyarság jövőjének kérdése. Ezt bizonyítja az is, hogy Budapest az anyaországon kívüli magyaroknak is biztosítani tudja a magyar állampolgárságot. A miniszter szerint a december hatodikai parlamenti választások fontossága megkérdőjelezhetetlen. Mindenkit arra bátorít, hogy szavazatával biztosítsa a magyar jelenlétet a bukaresti parlamentben. Azt is elmondta: az ilyen nehéz időkben is élnünk kell szavazati jogunkkal és felelősségteljesen kell döntenünk az elkövetkező négy év kimeneteléről. A megfelelő óvintézkedések betartása mellett tegyük voksunkat az RMDSZ-re, a partiumi és erdélyi magyarság legerősebb képviseletére – tette hozzá a miniszter.

A delegáció, Kelemen Hunor kíséretében folytatja útját Bihar megyébe. Első megállójuk Székelyhíd lesz, majd Nagyvárad, ahol Cseke Attila, szenátor az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke, illetve Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, parlamenti képviselője is csatlakozik a küldöttséghez.

Borítóképünkön: (balról jobbra) Dombi Attila János, Gulyás Gergely, Kelemen Hunor, Seres Dénes és Schaller-Baross Ernő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában