határrendészet

2020.11.11. 16:44

Hamis iratokkal a határon

A Brassó és Budapest között közlekedő nemzetközi vonaton utazva próbált meg átszökni a biharpüspöki határon egy azerbajdzsáni és egy indiai férfi.

A két férfi hamis iratokkal próbált meg Magyarországra belépni, végső úti céljuk azonban egy nyugat-európai ország lett volna. A határellenőrzésnél látszólag a cseh és bolgár hatóságok által kiadott személyigazolványokat mutattak fel, ezekről azonban a vizsgálat során kiderült, hogy hamisak.

A határrendészek az ellenőrzés során kiderítették, valójában 29, illetve 41 éves, azerbajdzsáni, valamint indiai állampolgárságú férfiakról van szó, akik utólag beismerték: az igazolványokat egy ismeretlen személytől szerezték be, ugyanis nem rendelkeztek a nyugati országba való utazáshoz szükséges vízummal. Az ügyben illegális határátlépési szándék, okirat-hamisítás, illetve hamis személyazonossági nyilatkozat miatt indult eljárás.

Borítókép: illusztráció

Címkék#irat#határ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában