Támogatott tartalom

2020.11.20. 10:35

Florian Bodog (PSD): Mindenkinek el kell menni szavazni, hogy visszakaphassa életét!

Amit Bihar megyéért és a bihariak egészségéért tettem

Egészségügyi miniszterként:

• Több mint 6 millió lejnyi támogatást biztosítottam annak érdekében, hogy a nagyváradi megyei kórház korszerű berendezéseket vásárolhasson (2017–2018);

• Felszereltem a megyei kórházat komputertomográffal, MRI-készülékkel, aneszteziológiai berendezésekkel stb.

• Az onkológiai központ részére beszereztem a második részecskegyorsítót, több mint 1 millió euró értékben;

• Feloldottam a Világbankkal történt megegyezést, és biztosítottam a megyei kórház sürgősségi részlegének kibővítéséhez szükséges társfinanszírozást;

• Harcoltam a gyógyszeriparral, és kivívtam a páciensek részére az új, olcsó gyógyszerekhez való hozzáférést.

Szenátorként:

• A romániai és a bihari lakosok számára kedvező törvényeket kezdeményeztem és szavaztam meg. Ilyen például a rezidensképzés decentralizációjáról szóló törvény, amely az egészségügyben tapasztalt szakemberhiányra hoz megoldásokat, és elősegíti a fiatal szakemberek minél gyorsabb beilleszkedését az egészségügyi rendszerbe.

• Megemeltem az orvosi személyzet fizetését: 2018. március 1-jétől az orvosok és asszisztensek alapfizetése 70 és 300 százalék közötti arányban nőtt.

• Felléptem a nemzeti egészségügyi programok privatizációja ellen, és meggátoltam a PNL-kormány kezdeményezését. Ekképpen az egészségügyi szolgáltatások hozzáférhetőkké maradtak minden romániai lakos számára, nem csupán a gazdag emberek számára, ahogy a liberálisok akarták.

Orvosként 2020-ban az első vonalban voltam a COVID-19 elleni harcban. Kollégáimmal együtt teljesítettük kötelességünket a nagyváradi megyei kórház plasztikai sebészeti és rekonstruktív mikrosebészeti osztályára beutalt betegek egészsége érdekében. Tovább folytatom hivatásom gyakorlását lelkiismeretesen és méltósággal, még ezekben a mostoha időkben is, a járvány idején. Mindig a páciensek szolgálatában fogok dolgozni!

A páciens az első helyen kell álljon! (2020–2024 közötti célkitűzések)

Szenátorként szeretném folytatni a romániai lakosok számára hasznos, a román egészségügyi rendszer megújítását célzó törvények megalkotását. A Szociáldemokrata Párt célkitűzése az egészségügyi szolgáltatásokhoz való tisztes hozzáférés biztosítása minden román állampolgár, minden segítségre szoruló páciens számára anélkül, hogy anyagilag megnyomorítanánk őket!

Vissza kell nyernünk a romániai lakosok az egészségügyi rendszerbe vetett bizalmát, civilizált orvosi szolgáltatásokhoz való hozzáférést kell biztosítsunk számukra. Továbbá kedvezményes és ingyenes gyógyszereket a hátrányos helyzetű személyeknek. Nem utolsósorban, a mi küldetésünk az egészségügyi személyzet méltóságának visszaállítása, hogy tisztességes körülményeket, folyamatos továbbképzési lehetőséget biztosítsunk nekik.

A COVID-19 világjárvány elleni küzdelem

A PSD arra irányuló terve, hogy csökkentse a koronavírus terjedését, és megóvja a társadalom veszélyeztetett tagjait:

1. A megnövekedett számú koronavírusos betegek befogadási és ápolási kapacitásának bővítése.

2. A nagyobb gyerekek és az 50 év alatti felnőttek közötti járványterjedés ellenőrzése.

3. Az egészségileg veszélyeztetett személyek védelme.

4. Az egészségügyi személyzet védelme, elsősorban azoké, akik a COVID-19-ces betegeket ápolják.

5. A SARS-CoV-2 fertőzésgócainak ellenőrzése a betegség terjesztésének megfékezése által: a fertőzésgócok és a fertőzött személyek beazonosítása, elszigetelése és megfelelő kezelése.

Az eltervezett intézkedéseket helyi szinten kell meghozni, a járványügyi helyzet függvényében. NEM megoldás országos szintre!

6. A közintézmények vezetőinek képzése, másfajta szinten, mint az egészségügyieké, a terjedés megfékezése céljából hozott intézkedések fényében.

Prioritásunk a lakossági tanácsadás, NEM büntetések és eltúlzott kényszerintézkedések foganatosítása, ahogyan a PNL-kormány teszi. A román lakosok a hatóságok partnerei kell legyenek, NEM áldozatai és NEM a betegség terjedésének vétkesei.

A PNL-kormány veszélyesebb, mint a koronavírus

Minden romániai számára napról napra egyre világosabbá válik, hogy a PNL-kormányzás egyre több beteget és egyre nagyobb kétségbeesést jelent. Minden nap, amit a liberális kormányzás alatt élünk meg, egyre több szenvedést, egyre nagyobb munkanélküliséget, kevesebb munkahelyet, nagyobb árakat, több kórházba beutalt beteget eredményez. Hozzá nem értésük egyre veszélyesebb!

És a PNL tisztában van ezzel! Tudja, hogy minden nappal egyre jobban elveszti az emberek bizalmát. Ezért szorgalmazzák annyira a választásokat, még ebben a súlyos helyzetben is!

A PSD beleegyezett a helyhatósági választások világjárvány miatti elhalasztásába. Akkor, az emberek védelmében, ez volt a legjobb döntés. A tavaszi világjárvány semmi ahhoz a katasztrófához képest, ami most van! Naponta 10.000 új és több tízezer azonosítatlan eset, mert a kormány nem akar ingyenes tömegtesztelést, Iohannis, Orban és a PNL elhatározta, hogy nekik fontosabbak a választások, mint az emberek élete és egészsége!

Ha ők azt választották, hogy az emberek életével játszanak, akkor meg kell mutatnunk nekik, hogy hiba csúszott a számításukba! A PSD mindent megtesz, ami hatalmában áll, annak érdekében, hogy az emberek elmenjenek szavazni, és hogy biztonságban szavazzanak!

Azok a romániaiak, akik változást szeretnének, akik megelégelték, hogy csak azért adózzanak, hogy a PNL hatalmon legyen, azoknak úgy kell szavazniuk, mintha az életük függene ettől! Mert nem engedhetünk meg újabb négyévi PNL-s hozzá nem értést és cinizmust!

Az embereknek úgy kell szavazniuk, mintha az egészségük múlna rajta!

Az embereknek úgy kell szavazniuk, mintha a nyugdíjuk múlna rajta!

Az embereknek úgy kell szavazniuk, mintha a munkahelyük múlna rajta!

Az embereknek úgy kell szavazniuk, mintha a jövőjük múlna rajta!

El kell menniük szavazni, hogy visszakaphassák életüket!

Florian Bodog, a nagyváradi PSD elnöke

Szenátorjelölt – Bihar megye 5. számú választókerülete

A Bihar megyei PSD megbízásából az Inform Media Press Kft. adja ki, megbízói kódszám: 11200020.

Választási reklám, CH11026

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában