Pályáznának

2020.11.06. 08:53

Felbontanák az egykori poliklinika felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést

Ha sikerülne közös megegyezéssel felbontani az egykori nagyváradi poliklinika és pénzügyi palota felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést, akkor uniós finanszírozást lehetne lehívni erre a beruházásra.

Forrás: Alexandru Nițescu

Pap István

Elhamarkodottnak nevezte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón a tanács korábbi vezetőségének azt a döntését, hogy kölcsönből újíttatja fel az egykori nagyváradi poliklinika épületét, ugyanis 2020. január 1-től uniós finanszírozási lehetőség nyílik ennek a mintegy ötmillió eurós beruházásnak a megvalósítására. „Hibás döntés volt megkötni a kivitelezési szerződést, és hibás döntés volt az, hogy már a munkálatok elkezdésére is megadták az engedélyt” – fogalmazott Mălan. Mint mondta, ha várt volna az előző vezetés a kivitelezési szerződés aláírásával a jövő évig, akkor lehetett volna uniós forrásokra pályázni, és akkor a megyei tanács csak kétszázalékos önrészt kellett volna fizessen.

Közös megegyezés

A megyei tanács mostani vezetősége nem akarja elveszteni a pályázati lehetőséget erre a beruházásra, hiszen már folytattak megbeszéléseket is a finanszírozó hatóság, az Észak-Nyugat Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetőjével, aki biztosította őket arról, hogy lenne pénz erre a beruházásra a következő uniós költségvetési ciklusban a közintézményeknek helyet adó ingatlanok energiahatékonyságára kiírt tengelyben. Ezért a megyei tanács már tárgyalásokba is bocsátkozott a kivitelező Drum Asfalt céggel, hogy közös megegyezés alapján bontsák fel a kivitelezési szerződést, mert ezt követően a tanács az említett kiírásnak megfelelően módosíthatná a megvalósíthatósági tanulmányt, és jövőre be is nyújthatná a tervet finanszírozásra. Újságírói kérdésre válaszolva Ilie Bolojan, a megyei tanács elnöke elmondta: azért van szükség a céggel közös megegyezésre, mert a szerződés egyoldalú felbontása nagyon költséges lenne a tanács számára. Arra a kérdésre azonban már nem válaszolt, hogyan fogja meggyőzni a megyei tanács a Drum Asfalt céget, hogy mondjon le egy már megnyert, és szerződésbe foglalt munkálatról.

Borítókép: romos állapotban van az egykori nagyváradi poliklinika és pénzügyi palota

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában