Online

2020.11.11. 12:37

Előadás a nyelvi kétségekről

Choice and decisions: businessman thinking with question marks written on adhesive notes stuck to a

November 12-én, csütörtökön 17 órai kezdettel tartják a Német Nyelvi Társaság (GfdS – Wiesbaden/Berlin) Nyugat-Romániai Fiókszervezetének harmadik nyilvános előadását a fiókszervezet 2019-es megalakulása óta – ezúttal az online térben.

A Német Nyelvi Társaság (GfdS) a Német Tartományok Kultuszminisztereinek Állandó Konferenciája (KMK) és a német kulturális államminiszter által fenntartott szervezet, amelynek célja a német nyelv kutatása, ápolása és nemzetközi státuszának erősítése. A Nyugat-Romániai Fiókszervezet megalapítására és működtetésére a Partiumi Keresztény Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja kapott felkérést.

A november 12-ei, német nyelvű nyilvános online előadás meghívottja Prof. Dr. Wolf Peter Klein, a Würzburgi Egyetem tanszékvezető professzora. Az előadás témáját nyelvhelyességi kérdések képezik: Was sind sprachliche Zweifelsfälle und was können wir von ihnen lernen?

A nyilvános előadásokon való részvétel ingyenes. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket. Az online előadás linkje megtalálható a PKE Német Tanszéki Csoportjának honlapján: https://germanistik.partium.ro/hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában