Projekt

2020.10.27. 11:42

Turisztikai iránymutató táblák a megyében

A Bihar megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség projektjeként összesen 250 turisztikai irányjelző tábla kerül kihelyezésre a megye közútjaira. A megyei és helyi utakra kihelyezett táblák két nyelvűek lesznek, hiszen a román mellett, magyar nyelven is útbaigazítást nyújtanak majd a turistáknak, átutazóknak. A táblák több, mint 50 turisztikai látványosságra hívják majd fel az autósok figyelmét szerte a megyében, többek között az Érmelléken és a Berettyó-vidéken is. Az iránymutató táblák közül 100 db. a megye országútjaira, a fennmaradó 150 pedig megyei és helyi utakra kerülnek kihelyezésre. Az útbaigazítás mellett ezen kistáblák kihelyezésének célja egyúttal a látványosságok népszerűsítése is. A táblák irányt mutatnak majd különféle turisztikai látványosságokhoz, mint: barlangok, vízesések, természetvédelmi területek, múzeumok és építészeti, történelmi, vagy egyházi műemlékek felé.

Bántó Norbert, a Bihar megyei TDM ügyvezető igazgatója elmondása szerint: „Nagy hiányosságot sikerült pótolnunk, hiszen összehasonlítva a szomszédos megyékkel, Bihar megyénkben nagyon kevés irányjelző turisztikai tábla volt eddig kihelyezve. Az ilyen és ehhez hasonló tábláknak az útbaigazítás mellett fontos népszerűsítő szerepük van, hiszen felhívja a megye látnivalóira a figyelmét az átutazóknak és a turistáknak egyaránt”. A 250 tábla megtervezése, legyártása és kihelyezése összesen 250 ezer lejbe került áfával együtt. Jelen pillanatban a tábláknak több mint 60% már látható is az utakon, a fennmaradó táblák jelenleg gyártás alatt vannak.

Az elmúlt időszakban a Bihar megyei TDM kezdeményezésére a turisztikai iránymutató táblákat megelőzően összesen 11 darab, 6x3 méteres, dupla felülettel (tehát 22 reklámanyag biztosítására alkalmas) három nyelvű óriás pannókat helyeztek ki a megye különböző pontjain, amelyeknek céljai a megye turisztikai kistérségeinek népszerűsítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában