Ezredévi emléktér

2020.10.12. 16:00

Táncestek az út közepén, hangfalak a föld alatt

Pikó Stefánia

A Nagyváradi Közösségért Alapítvány, mint tudjuk, átvette az irányítást az Ezredévi Emléktér oázisa fölött. A járda mellett végigfutó virágágyást szombat délelőtt kezdték el beültetni körülbelül 40 különböző virággal és dísznövényekkel (összesen 7500–8000). A helyszínen az alapítvány képviselője elmondta, munkájuk nem merül ki a virágültetésben, hiszen sokkal nagyobb projektbe vágtak most bele. Amint minden növény a helyére kerül, következik a hangfalak elültetése – földbe rögzített hangfalakat fognak elhelyezni az adott területen, ezzel pótolva a már sokaknak hiányzó zenét. „Emellett táncesteket fogunk szervezni, itt, a járdán. Szeretnénk, ha a nagyváradiak minél jobban éreznék itt magukat” – fogalmazott Cătălin Popa, az alapítvány ügyvezető igazgatója, akit egyébként az elmúlt napokban gyakran láthattunk együtt lapátolni, kertészkedni az 53 önkéntessel együtt. Az ügyvezető hozzátette, a pianínó és a filagória a helyén marad, bár a pianínót a téli időszakra elszállítják, az említett zene pedig a tervek szerint már ezen a héten hallható lesz.

Az alapítványt a Lidl, az Eco Bihor, a Dacardi (virágüzlet), illetve egy további, anonim szponzor támogatja ebben a projektben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában