Összefogás

2020.10.15. 18:00

Összefogtak a nagyváradi Mystique és a paptamási Odyssey mazsorettcsoportok

Ciucur Losonczi Antonius

Aradon egy háromnapos edzőtábort szerveztek nemrég, ahová több megyéből érkeztek a gyermekek és azok a felnőttek, akik bírói, illetve edzői minősítést akartak szerezni az országos mazsorett-szövetségen belül. A gyerekek olyan romániai felkészítőktől tanulhattak, akik nemzetközi szinten is elismertek. A felnőtteknek szóló képzés végén hatan tették le sikeresen a vizsgát, köztük a nagyváradi Mystique mazsorett részéről jelen levő Varga Friderika és Kreiner Tímea, akik ennek köszönhetően immár elmondhatják magukról azt, hogy országos bírók és edzők, és erről papírral is rendelkeznek. „Innentől kezdve országos és nemzetközi szinten is tudunk menni bíráskodni. Ez nekem nagyon jó, mert azt jelenti, hogy ismerem annyira a szabályokat, és a csoport számára olyan koreográfiákat tudok összeállítani, melyek minőségileg megállják a helyüket külföldön is. Nem lesz többé az, hogy minden szép és jó volt, de nem felelt meg a kritériumoknak, nekünk ugyanis nagyon komoly a szabályzatunk. Most már diplomám is van tehát arról, hogy tudom, hogy kell a hajat viselni, milyen legyen a testtartás, és így tovább” – magyarázta portálunknak Varga Friderika. Ez egyébként nagy dolog, hiszen a Váradon kívül csupán Aradnak, Balázsfalvának, Nagybányának és Szatmárnémetinek vannak hivatalos képesítésű bírói az egész országban.

Odyssey mazsorettcsoport

Szintén a Mystique mazsorett-tel kapcsolatos hír, hogy együttműködik a Simon Alexandra vezette paptamási Odyssey mazsorettcsoporttal. „Ők akrobatikus mazsorettet is gyakorolnak, mi pedig a bottal vagyunk jók, ezért úgy döntöttünk, hogy öszszefogunk. Ennek az lett az eredménye, hogy Paptamásiban próbálunk és edzünk közösen. Alexandra a tornával, én pedig a botos résszel foglalkozom. Azért fogtunk össze, hogy a jövő évi Európa-bajnokságra együtt indítsunk csapatot, hiszen elég kevés a gyerek, és volt már úgy, hogy valamiben jók voltunk, de más csoportok csak a látvány miatt több pontot kaptak, mert háromszor annyian voltak, mint mi” – nyilatkozta portálunknak Varga Friderika.

Címkék#mazsorett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában