Háromnyelvű táblák

2020.09.28. 14:59

Újabb magyar nyelvű feliratok jelentek meg Nagyváradon

Alig néhány héttel a Szent László híd magyar elnevezését is tartalmazó tábla kihelyezése után, Zatykó Gyula polgármesteri tanácsadó kezdeményezésére, újabb magyar nyelvű táblák kerültek ki Nagyváradon.

Tóth Ádám

Ezúttal a nagyváradi Fő utcára helyeztek ki három darab háromnyelvű (román, magyar angol) információs táblát. A Barátok temploma előtt, a Fő utca közepén, illetve a Fő utca és Bémer tér kereszteződésénél található táblákon a Fő utca kialakulásának történetét ismerhetik meg mindazok, akik elolvassák a táblák feliratait – tudatta szerkesztőségünkkel az Erdélyi Magyar Néppárt közleménye. Az utca történelme mellett az utca egykori elnevezései, így a magyar elnevezések is szerepelnek a táblákon. A most kihelyezett információs táblákat még több is követi hamarosan.

Ezúttal a nagyváradi Fő utcára helyeztek ki három darab háromnyelvű információs táblát

A belváros terein, utcáin folyamatosan jelennek meg majd a következő hetekben az adott tér, vagy utca rövid történelmét, illetve egykori elnevezéseit is tartalmazó információs táblák. „A Néppárt és Zatykó Gyula kezdeményezésének köszönhetően, a magyar feliratok révén nem csak a magyar nyelvű turisták, hanem a városban élők is jobban megismerhetik majd a várost, amiben élnek” – olvasható még a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

Borítókép: Zatykó Gyula polgármesteri tanácsadó kezdeményezésére újabb magyar nyelvű táblák kerültek ki Nagyváradon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában