Népszerűsítés

2020.09.30. 12:38

Több Bihart, kevesebb Adriát!

Már a kivitelezés szakaszában van a Bihar megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDM) idén elkezdett projektje, amely turisztikai jellegű népszerűsítő, iránymutató táblák, óriáspannók kihelyezésére vonatkozik.

TDM-sajtóközlemény

Az összesen 11 darab, 6x3 méteres, dupla felülettel rendelkező pannók 11 településen lesznek láthatók, és a megye turisztikai kistérségeit népszerűsítik. Ugyanakkor összesen 250 kisebb méretű irányjelző táblát is kihelyeznek a következő időszakban. Bántó Norbert ügyvezető igazgatótól megtudtuk: „A TDM munkatársai az előírások szigorú figyelembe vételével vitték végig a pályázatot, azonban a bürokrácia hatalmas nehézségeket gördített eléjük. A befektetés összértéke 630.000 lej + áfa volt.’’

Szabó József, a TDM elnöke kifejtette: „Mivel Bihar megye országos szinten az ideérkező turisták számát tekintve a 8., az itt éjszakázókat illetően pedig a 4. helyen áll, nagyon fontosnak tartottuk, hogy az átutazók figyelmét is felhívjuk megyénk turisztikai értékeire. Online téren jó eredményeket értünk el, hiszen a Discover Bihor Facebook-oldala túllépte az 50.000 követőt, a járványt megelőző időszakban pedig havi rendszerességgel több mint 1 millió eléréssel büszkélkedhettünk. A háromnyelvű discoverbihor.ro webhely jelenleg is egy átfogó frissítési folyamaton megy keresztül, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne még többet tenni turisztikai értékeink népszerűsítése érdekében. Az óriáspannók és az irányjelző táblák ötlete is ezzel a céllal született.’’

Mivel Bihar megyében nagy az átutazó forgalom, a pannók kihelyezésekor figyelembe vették az utak kihasználtságának mértékét is. A helyszínek tehát a következők: az 1-es országúton Örvénden, Alsólugason, Kisősin és Báródsomoson összesen négy pannó látható, nyolc felülettel, szintén négy pannó, nyolc felülettel a 76-os országúton Szombatságon, Biharpokloson, Dragánfalván és Petrelényen, két óriás pannó a 19-es országúton Nagykágyán és Érkörtvélyesen, egy pedig Szalárdon. Mint azt korábban is írtuk, összesen 22 reklámfelület van, melyek mérete egyenként 18 négyzetméter. Ezeknek a paneleknek az a szerepük, hogy népszerűsítsék a megye turisztikai célpontjait, például a Királyerdőt, a Bihar-hegységet, Félixfürdőt, Biharfüredet, a Pádis-karsztfennsíkot, Vertop-üdülőfalut, a Réz-hegységet, Nagyváradot és természetesen az Érmelléket és a Berettyó-vidéket. A megyehatár közelében található óriáspannókon (Bárodsomos és Érkörtvélyes) a megye brand-jét népszerűsítik. Báródsomoson, Szombatságon és Biharpokloson már felállították a pannókat, a további nyolcat pedig a hetekben helyezik ki.

A közúti turisztikai információs iránymutató táblák közül 100 darab a megye országútjaira, a fennmaradó 150 pedig megyei és helyi utakra kerül kihelyezésre. Az útbaigazítás mellett ezek feladata egyúttal a látványosságok népszerűsítése is. A táblák irányt mutatnak majd különféle turisztikai látványosságokhoz, mint: barlangok, vízesések, természetvédelmi területek, múzeumok és építészeti, történelmi vagy egyházi műemlékek.

Bántó Norbert végezetül elmondta: ez csak az első szakasza a projektnek, hiszen megyénkben még számos olyan turisztikai látnivaló van, amelyek esetében szükségszerű, hogy közúti táblákon népszerűsítsék azokat, azon túl, hogy ezek irányjelzőként segítik a turistákat. A TDM a helyi önkormányzatokkal együtt dolgozva folytatni fogja a népszerűsítő és iránymutató táblák és pannók kihelyezését megyénkben.

A Bihar megyei TDM ezúton is szeretné megköszönni az együttműködést a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságnak, a Bihar Megyei Közlekedésrendészetnek, a Kolozsvári és Bihar megyei Út- és Hídügyi Regionális Igazgatóságnak, a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnek, a Transgaznak, valamint azon személyeknek, akiknek a telkeire felállították az óriáspannókat, továbbá a TDM munkatársainak, Porsztner Béla és Reșteanu Andrei projektmenedzsereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában