Restauráció

2020.09.01. 14:06

Szeptemberben elkezdődhet a pénzügyi palota felújítása

A Drum Asfalt (fővállalkozó), a Trameco és a Constructorul Sălard (alvállalkozók) cégek alkotta konzorcium nyerte azt a tendert, melyet a Bihar Megyei Tanács hirdetett meg az egykori pénzügyi palota felújítása céljából.

Ciucur Losonczi Antonius

Áfával együtt 24,8 millió lej értékben tett árajánlatot, a megbízási szerződést pedig szeptember első felében fogják aláírni, már amennyiben senki sem fellebbez az eredmény ellen. A munkálatok a jövő hónapban kezdődhetnek el, a kivitelezési időszak 31 hónap. A Fő (Republicii) utca 35. szám alatt található ingatlan műemlék besorolású, négyszintes és 4747 négyzetméter beépített területtel rendelkezik.

A szakemberek javaslata alapján ez öt szintre (lesz manzárd is) és 5363 négyzetméterre módosul. A beruházás során megerősítik az épület szerkezetét, beavatkozásokat végeznek a tetőtérben és a homlokzaton, átrendeznek beltereket, korszerűsítik a közműhálózatokat stb. A renoválás után az épület a megyei önkormányzat székhelyeként fog működni. „Tekintettel arra, hogy a hatástanulmány és a műszaki terv már elkészült, amennyiben nem lesznek óvások, semmi se gátolhatja meg, hogy szeptemberben elkezdődjenek az általános felújítási munkálatok” – nyilatkozta Pásztor Sándor, a megyei tanács RMDSZ-es elnöke.

Borítókép: az épület jelenlegi állapota

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában