kampány program

2020.09.22. 16:10

Somogyi Lajos: Helyi gyökerekkel rendelkező vezetője legyen Pályinak!

Ciucur Losonczi Antonius

Somogyi Lajos, az RMDSZ hegyközpályi polgármesterjelöltje tegnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nagyon fontos, hogy helyi gyökerekkel rendelkező vezetője legyen Pályinak. Szerinte az elmúlt tizenkét évben tanúi lehettünk egy jól, fokozatos és koncentrikus fejlődésnek a községben. Mindhárom település rendelkezik ivóvíz-hálózattal és hamarosan a szennyvízhálózat is üzemelni fog. A csövek letétele után már az utakat is sikerült járhatóvá tenni. Ahol még nem, ott ezeket ezután korszerűsítik. A közvilágítást is fejlesztették, bővítik a hálózatot.

A folyamatban levő munkálatok közül megemlítette a gázbevezetést (készül a megvalósíthatósági tanulmány); egy agropiac létesítését a PNDR-program keretében, hogy a községük bio- és helyi termelői helyben tudják értékesíteni az áruikat; a közvilágítás korszerűsítését és takarékos közvilágítási rendszer kialakítását (a Hegyközpályi–Orizont II. útvonalon és a Nagyvárad–Hegyközszáldobágy közötti útvonalon a munkálatok hamarosan elkezdődnek); az ivóvízhálózat bővítését Hegyközszáldobágyon; egy vidékfejlesztési központ kiépítését HU–RO pályázat keretében; a vízhálózat kibővítését az Orizont I. és II. lakónegyedekben, a Margaretelor és a Nucului utcákban (hamarosan a nagyváradi vízhálózatból kaphatják a vizet az ott élők és a hegyközszáldobágyi, hegyközpályi és az új lakónegyedekben élő lakosok is egyaránt, nem pedig a magánszolgáltatón vagy a helyi szolgáltatón keresztül, mint az eddigiekben); a hegyközpályi iskola korszerűsítése a Helyi Akciócsoport pályázata keretében; a lakónegyedekben az utak kiépítését és állandó karbantartását; Hegyközszáldobágyon öt kilométer járda kiépítését, valamint az új Általános Településrendezési Terv véglegesítését.

A tervek közt felsorolta: az új lakónegyedek és a kiépülőben lévő negyedek, utcák infrastrukturális fejlesztését; azon főbb útvonalak korszerűsítését, aszfaltozását, amelyek összekötik a községet Nagyváraddal az Újsor (Nouă) utca, Barack utca (Piersicilor), Erdő utca (Pădurii) útvonalon, illetve Hegyközszáldobágyot is összekötik Nagyváraddal a Nicolae Beldiceanu utcán keresztül; a közvilágítás kibővítését a községen áthaladó fő útvonalak mentén Hegyközszáldobágy–Hegyközpályi útvonalon; a mellékutcák korszerűsítését, aszfaltozását Hegyközpályiban, Hegyközszáldobágyon és Hegyközújlakon is; az utak és a mellettük levő vízelveze csatornák korszerűsítését, betonozását a község mindhárom településén; a kamerarendszer kibővítését; kerékpárutak kiépítését Nagyvárad–Hegyközpályi–Hegyközújlak–Hegyközszáldobágy útvonalon; a kultúra és a sport támogatását; a WiFi-hálózat bővítését; az agrárutak fejlesztését; élménypark kiépítését a hegyközpályi erdőben; Hegyközpályiban és az új lakónegyedekben új játszóterek, sportpályák kialakítását; a turizmus fellendítését; a község buszmegállóinak korszerűsítését; az egyházak egyforma mértékű támogatását; a hátrányos helyzetű gyermekek, családok nagyobb mértékű támogatását.

Borítóképünkön: Somogyi Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában