További tervek

2020.09.14. 11:00

Monospetriben a csatornahálózat kiépítésére koncentrálnak

Ciucur Losonczi Antonius

„Azért döntöttem úgy, hogy megpályázom a hatodik polgármesteri mandátumomat is, mivel sok tervem van. Vannak projektek, melyek már lezárultak, vannak készülőfélben levők, és vannak olyanok, melyeknek ezután fog megjelenni a kiírása” – fogalmazott pénteki sajtótájékoztatóján Barcui Barna, az RMDSZ vedresábrányi elöljárója és polgármesterjelöltje. Mint megtudtuk, Monospetriben a csatornahálózat kiépítésére koncentrálnak elsősorban, ami reményeik szerint novemberben elkezdődhet. Tulajdonképpen június 6-án már négy éve volt annak, hogy a kivitelezési szerződést aláírták, de mivel a terület, melyen keresztül az átpumpált szennyvíz a margittai víztelepre fog átkerülni, nem az övék, minden négyzetmétert telekkönyveztetni kellett a tanács részéről. Több mint száz tulajdonossal volt dolguk, akikkel rendezni kellett a hagyatékot, és ez sok időt vett igénybe – magyarázta.

Megtudtuk azt is: szintén Monospetriben a régi iskolaépületet szeretnék egy iskolai menzává átalakítani azért, hogy a gyermekek meleg ebédet kapjanak, ne csak kiflit, almát meg tejet. Vedresábrányban befejeznék az after schoolt – ez egy több mint 1040 négyzetméteres, hatalmas épület. Aszfaltoznának utcákat, a romatelepen, illetve Monospetriben a turisztikai övezetnek számító pincesoron. Ugyanakkor már tíz évvel ezelőtt elkezdték a vízhálózat felújítását, azonban a váradi cég, amelyik dolgozott, csődbe ment, ezért egy új tendert hirdetnek meg, miközben a vízszolgáltatás át lett adva a térségben működő fejlesztési egyesületnek (ADI). Tudni kell, hogy az Érmelléken az ivóvízben arzén van, Barcui Barna szerint azonban ez nem annyira veszélyes, mint ahogy azt egyesek a kampányukban állítják.

Lépéseket tettek a gáz bevezetése érdekében azáltal, hogy ők is alapító tagjai a Margitta környéki Bisztra-Berettyó Fejlesztési Egyesületnek. Már készül a hatástanulmány, és reményeik szerint a 2021–2027 európai uniós költségvetési ciklusban pályázni tudnak erre a célra. „Az érmelléki RMDSZ-es polgármesterek szép eredményeket értek el az elmúlt években, ezért én arra kérem a választókat, hogy szeptember 27-én menjenek el minél többen szavazni, és voksoljanak a folytatásra, mert mi már letettünk valamit az asztalra” – közölte Barcui Barna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában