Bihardiószeg

2020.09.22. 12:24

Modern, korszerű körülményeket biztosítanának a diákoknak

Az önkormányzat és az iskola vezetősége beszerezte a törvény által előírt eszközöket, maszkokat, fertőtlenítőszereket, így a gyermekek és a pedagógusok biztonságban kezdhették meg az új tanévet Bihardiószegen, mondta el lapunk érdeklődésére Mados Attila polgármester. A nyáron több felújítást is sikerült elvégezni, ebbe az iskolaépületek is beletartoznak. A Kis utcai iskolaépületet és az óvodát (ahol körülbelül 300 gyermek tölti a mindennapjait) kerítéssel zárták körül. A főépület udvarát is rendbe tették, bekerített műfüves sportpályát alakítottak ott ki. A főépületet konténerekkel bővítették ki, így most már van egy terem, mely kizárólagosan kémialaborként működik. A szigeti óvodában mosdót alakítottak ki, szintén konténerekből. Az említett fejlesztések összesen 800 ezer lejbe kerültek. A polgármesteri hivatal saját költségen egy iskolabuszt is fenntart.

Mint azt a polgármester kifejtette, a polgármesteri hivatal dolgozói és az iskola vezetősége között erős a kapcsolat. Egyrészt a gyermekei a diószegi tanintézményekbe járnak, így első kézből látja, hogy mire van szükség, emellett az RMDSZ tanácsosi csapatát az iskolaigazgatók is erősítik.

Ami a terveket illeti: az RMDSZ célja, hogy a gyerekek végre 21. századi körülmények között tanuljanak. Ennek érdekében támogatást is szereztek, a napokban írták alá a Regionális Operatív Program keretében a Kis utcán található három tantermes, közel 200 éves iskolaépület felújításáról szóló támogatási szerződést. Gyakorlatilag így fel tudják újítani a Kis utcai iskola- és óvodaépületeket. Ezen az udvaron épült egy új, négy tantermes iskola, valamint egy négy termes óvoda is. Hamarosan aláírják egyébként egy nyolc tantermes iskola kivitelezési szerződését is, az építkezések jövő tavasszal kezdődhetnek el, így tulajdonképpen minden diák számára modern és korszerű körülmények lesznek biztosítva.

Októberben egy új pályázati lehetőséggel szeretnének élni, a terveik szerint minden diák számára megpályáznak egy-egy táblagépet, ez 670 darabot jelent. Mados Attila kifejtette: ezt azért teszik, mert fel kell készülni mindenre, ugyanis a járvány még jócskán jelen van és úgy gondolja, biztosítaniuk kell minden diáknak a lehetőséget az online oktatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában