Nagyvárad-újváros

2020.09.07. 09:43

Közel harminc év szolgálat után köszönt el

A gyülekezetben betöltött közel harmincéves szolgálat után köszönt el a vasárnap délelőtti igehirdetés alkalmával a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközségtől a nyugdíjba vonuló Sándor Lajos lelkipásztor.

János Piroska

Alapigeként a távozó lelkipásztor Pál apostol rómaiakhoz írt levele 8. részének 31–39. közötti verseit, illetve a filippibeliekhez írt levél negyedik részének első négy versét olvasta fel, utóbbiban áll az apostol nyomatékos felszólítása: „Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!” Az idézett sorokból nemcsak a hívő ember közösség utáni vágyakozása olvasható ki, hanem az intés is, miszerint a haladás a változatlan Istenbe vetett hittel és reménységgel érhető el, hangzott el az igemagyarázat során. Pál apostolnak fontos volt a filippiek öröme, a gondok feltárása mellett már-már parancsolóan szólítja fel a gyülekezetet: „Örüljetek az Úrban mindenkor”. „Az Úrba vetett örömöt semmi sem veheti el, még ha a fogságot vagy az üldöztetést is tapasztalja meg a keresztény ember. Az Isten ügye mindennél fontosabb, általa pedig a gyülekezet is növekedik” – mutatott rá a lelkipásztor.

Sándor Lajosnak – aki elmondása szerint, bár kiköszönt a gyülekezetből, de nem búcsúzik tőle véglegesen – Orbán Mihály, a gyülekezet főgondnoka mondott köszönetet az elmúlt 28 év szolgálatáért, az ez idő alatt véghezvitt közös munkálkodásért, köztük a templom, a gyülekezeti ház épületének felújításaiért. Az irgalmas samaritánus történetével a gyülekezetbe érkezett lelkipásztor számos lelki táplálékot adott a közösségnek, és ezentúl is visszavárják, hogy további lelki táplálékot adhasson – zárta szavait a főgondnok. Herdean Gyöngyi lelkész tartalommal teliként értékelte a szolgatársával eltöltött közel 13 évet, köszönetet mondott a mellette megtapasztalt nyugalomért és békességért, emberségért.

Sándor Lajos a nagyvárad-újvárosi gyülekezetben kezdte segédlelkészi szolgálatát, majd fél évet Újszentesen, Temesvár külvárosában folytatta az ige hirdetését, azt követően pedig 13 évig szolgált Örvénden, ahol 2009-ben a település díszpolgárának címével tüntették ki. A Nagyvárad-Újváros Református Egyházközségben 28 éves szolgálata alatt két lelkipásztortársa volt, Zsigmond József és Herdean Gyöngyi. Az ünnepi alkalmon a gyülekezet kórusa egy-egy énekkel búcsúzott a lelkipásztortól. A presbitérium a távozó lelkipásztor helyére Módi Józsefet, az Aradi Református Egyházmegye esperesét, ágyai lelkipásztort hívta meg, bemutatkozó istentiszteletén szeptember 20-án vehet részt a gyülekezet.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában