Ünnepi Istentisztelet

2020.09.22. 17:33

Két év után újra keresztelő volt Magyarkakucson

Barabás Imre főgondnok

Ismét ünnepi istentiszteletre hívták szeptember második vasárnapján a magyarkakucsi református templom harangjai a gyülekezetet, most keresztelésre. Öröm volt látni, hogy újra megtelt hívekkel a kis templom, amikor is Mihog G. Norbert és Viktória kislányát, Sophiát keresztelték meg. Azt tudni kell, hogy több mint két éve nem volt keresztelő a gyülekezetben. Sophia szülei Németországban dolgoznak, de hitük és az egyház iránti szeretetük megmaradt. Valahányszor hazalátogatnak, mindig részesei a vasárnapi istentiszteletnek.

Az ünnepi evangéliumot Fehérvári Zsolt – most már mint helybeli lelkipásztor – hirdette a Zsoltárok 115. verséből, az Isten és az ember közötti bizalmi kapcsolatról szólva. Az igehirdetés után következett a keresztelési szertartás, melynek keretében a lelkipásztor kifejtette: mindig ünnep az, amikor összegyűlhet egy család, és fokozottan igaz ez akkor, amikor olyan örömteli esemény részesei lehetünk, mint egy gyermek megkeresztelése.

Borítókép: illusztráció

Címkék#keresztelő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában