kampány program

2020.09.22. 15:27

Juhász Ferenc: Papfalván nagy gond a fiatal munkaerő hiánya

Ciucur Losonczi Antonius

Juhász Ferenc, Papfalva RMDSZ-es polgármesterjelöltje szerint a községben a legnagyobb gondot a fiatal munkaerő hiánya okozza, mert az ifjabb korosztály kivándorolt. Ezen jó lenne változtatni, például jól fizető munkahelyekkel, hogy ezek vonzóak legyenek az állást keresők számára. Sajnos a temetések száma nagyobb, mint a keresztelőké az amúgy is csekély létszámú magyarság körében, nincs semmi mozgás, jövőbe tekintés. Nem mindig volt így: régebben ez egy iparvidéknek számított, és az emberek elég jól éltek, köszönhetően a bányászatnak. Az egykori bányavállalat helyén kisebb cégeket lehetne alapítani, ez is egy lépés lehetne például a változás irányába.

Az RMDSZ által támogatott, Kékedi Judit által vezetett közkórház egyébként a legnagyobb munkáltató, mely több európai uniós pályázatot is megnyert. Pozitív minta tehát volna a polgármesteri hivatal számára, de ehhez az kellene, hogy legalább működjön ott egy pályázatírói vagy tanácsadó iroda.

Az út- és a vízhálózat rendben volna, viszont a szennyvíz-elvezetést is meg kellene végre oldani, hiszen már évekkel ezelőtt nekifogtak, de nem haladnak vele. Gáz sincs bevezetve, pedig erre a szolgáltatásra is nagy szükség volna – tudtuk meg.

Borítóképünkön: Juhász Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában